Gianina Corondan se dă în vânt după borş

De: Nicoleta Nicolae / 23.06.2010, 00:00
Gianina Corondan se dă în vânt după borş
Exact aşa cum ne-am fi aşteptat, Gianina şi-a făcut debutul într-ale bucătăriei cu desertul.

„Prima dată am făcut prăjituri, ciocolată de casă şi cremă de
zahăr ars. Aveam 17-18 ani. Şi-am tot ţinut-o aşa, ani de zile,
neobosindu-mă să-mi prepar şi ceva substanţial de mâncare, cel mult
macaroane cu brânză sau ouă ochiuri, întrucât aveau grijă de asta
mama, bunica ori cine era prin preajmă, care oricum deţineau
calificări multiple în domeniu. Dar pe la 27 de ani am simţit un
imbold puternic de a prepara o mâncare după o reţetă chinezească,
cu care ne uimise un prieten, Cătălin Neagu – la vremea aceea
toboşar în trupa Timpuri Noi. A gătit-o şi supersonic, şi din
cale-afară de gustos. Aşa că, împreună cu o prietenă la fel de
sedusă, Dana, mi-am luat inima-n dinţi şi am preparat-o acasă. A
ieşit perfect! Apoi am încercat şi singură. Din nou succes”,
mărturiseşte vedeta postului naţional de televiziune. Cel mai des
însă găteşte ciorbă sau spaghetti cu diverse. Şi pentru că vara ne
cam dă organismul peste cap, Gianina consumă ceai aproape zilnic.
„Beau ceai de toate felurile, cald, rece, după cum o dictează
împrejurările. Şi mai beau limonadă sau borş, îmi place la nebunie
borşul făcut cum trebuie”.

Chi bun i fa shi tu – mâncare chinezească

Toate cantităţile sunt opţionale, reţeta e deschisă personalizării,
după buget, chef şi gust. Aşadar. Se pun în wok uns cu ulei şi se
ţin sub observaţie, amestecând din când în când, următoarele,
tăiate mărişor: piept de pui (3-4 buc.), alune în vid (100 grame);
ceapă (1 mijlocie), ardei capia (4-5), ardei iute (1-2), ardei gras
(1-2), varză (juma’).
Se perpelesc doar, să nu fie prea moi. Separat se fierbe orez –
poate fi de cel lunguiet şi de cel clasic, cam doi pumni, depinde
de consistenţa dorită. Se adaugă amestecului de pe foc şi acest
orez fiert. Se mai pun: o lingură de miere, sare, ghimbir (o
linguriţă de praf).
Apoi se mănâncă hămesit, căci mirosul de legume rumenite plus cel
de ghimbir îţi provoacă starea de foame acută.

Vezi şi alte reţete de vedete:
reţetă Stela Popescu
,
reţetă Roxana Iliescu
,
reţetă Serban Huidu
,
reţetă Ana Maria Gheorghe
,
reţetă Cosmin Cernat
,
reţetă Cristi Brancu
,
reţetă Andreea Esca
,
reţetă Gabriela Cristea
,
reţetă Roxana Ionescu
,
reţetă Oana Cuzino
,
reţetă Andreea Raicu
,
reţetă Ioan Isaiu
,
reţetă Magda Vasiliu