Gianny Bănuţă este câştigătorul celui de-al treilea sezon „Chefi la cuţite”

De: Alexandra Necsoiu / 03.05.2017, 13:07
Gianny Bănuţă este câştigătorul celui de-al treilea sezon „Chefi la cuţite”
Marţi seara, finala celui de-al treilea sezon „Chefi la cuţite” a adus la Antena 1 multă strălucire, farfurii spectaculoase, invitaţi de seamă, emoţie şi bucurie fără margini, dar şi un câştigător al marelui premiu, Gianny Bănuţă, şi un chef Scărlătescu mai copleşit ca oricând şi cu glasul gâtuit de emoţie.

Ultima probă a sezonului i-a adus faţă în faţă pe cei trei finalişti, Giovanni, George şi Gianny, reprezentanţi ai celor trei echipe. O finală tricolor, în care fiecare chef a vut în luptă câte un om, i-a reunit în bucătărie şi pe foştii concurenţi eliminaţi până acum, care au avut rolul de a-I ajuta pe finalişti. Farfurii arătoase, modern, spectaculoase, dar şi gustoase, trei chefi nerăbdători să afle verdictul şi trei concurenţi aflaţi în pargul colapsului emoţional, toate au făcut ca finala să fie una impresionantă nu doar pentru cei care au trăit-o pe viu, ci şi pentru cei de acasă. Cu ochii înlăcrimaţi, Gianny a primit vestea cea mare din partea Ginei: el este câştigătorul celui de-al treilea sezon şi al premiului de 30.000 de euro. Gâtuit de emoţie, chef Scărlătescu nici nu a mai putut spune ceva. Acesta nu şi-a mai stăpânit lacrimile şi, după un moment de respiro de care a avut nevoie, a revenit în platoul emisiunii. Chef Cătălin a recunoscut că este fericit şi că mai mult ca orice îl bucură faptul că trupa mov a arătat că este cu adevărat o echipă. „Sunt fericit”, a mărturisit chef Scărlătescu, „nici nu aveţi idee prin ce emoţii trecem la filmare atunci când aşteptăm verdictul. Sunt mândru de Gianny, îi spun „bravo”! Este bucătarul de care aveam nevoie pentru finală. Celor din echipa mea le spun că au fost frumoşi şi nebuni şi că am învăţat împreună să fim o echipă. Le mulţumesc foarte mult, au fost extraordinari!”

            La rândul său, Gianny a dedicat premiul bunicii sale, cea care l-a crescut şi l-a îngrijit, şi a recunoscut că atunci când şi-a auzit numele strigat în finală a crezut că visează. Mi s-a tăiat respiraţia şi lacrimile mi-au cuprins întreg chipul… nu ştiam dacă este adevărat sau visez. Îmi spuneam în minte că nu, n-are cum, e un vis… Premiul în bani nu a fost şi nu este important pentru mine. O parte din bani vreau să îi donez unor copii care nu au familie sau unor orfani. Mi-aş dori să fac o înţelegere cu o asociaţie, prin care să-i pot ajuta pe acei copii să primească hrană şi educaţie. O altă sumă de bani din premiu, mai mică, o voi investi în nişte cursuri de pregătire şi specializare pentru mine. Tot ce contează pentru mine este trofeul pe care scrie chef Gianny, câştigător sezonul 3 „Chefi la cuţite”. A fost tot ce mi-am dorit, încă din sezonul trecut, când nu am ajuns în echipe. Era visul meu. Iar acest trofeu îmi dă încredere în mine. E o mare bucurie să îţi vezi visul împlinit.”