Gibiru: un motor de căutare care îți protejează anonimatul

Apropo.ro / 08.05.2012, 13:00
Gibiru: un motor de căutare care îți protejează anonimatul
Pentru cei care nu vor ca activitatea lor online să fie preluată și procesată de diverse entități ale internetului, pot încerca motorul de căutare Gibiru.

În timp ce hackerii nu mai știu cum să își ascundă urmele, atunci când umblă pe internet, userii normali nu au prea multe opțiuni.

Pentru a remedia acest lucru, dezvoltatorii motorului de căutare Gibiru încearcă să ofere rezultate necenzurate la căutări, fără să dea mai departe toate informațiile utilizatorului corporațiilor plătitoare pentru date personale.

Într-o conferință de presă CEO Gibiru, Steve Marshall, a declarat că Gibiru este ceea ce era Google acum 10 ani când s-a lansat.

Modul de căutare Gibiru este similar celui de la Google, eliminând din algoritm cookie-urile care rețineau datele personale și istoricul utilizatorilor și modul în care Google forțează căutările recomandând el ce să cauți.

Acestea sunt și motivele pentru Gibiru a fost creat, Marshall declarând că se săturase ca Google să îi recomande mereu ce să caute și să vândă mai departe informațiile sale, fără niciun consimțământ.

Nu știm cât va rezista Gibiru online, însă – recent – a atins o mare piatră de temelie, înregistrând câte 10.000 de căutări pe zi, mai multe zile la rând.