Gigi Becali a câștigat procesul cu ANAF

Apropo.ro / 20.05.2006, 14:05
Gigi Becali a câștigat procesul cu ANAF
Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a câștigat litigiul cu Agenția Naționala de Administrare Fiscala, vineri, printr-o sentința definitiva și irevocabila a Tribunalului București, care a menținut hotarârea instanței inferioare privind ridicarea

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a câștigat litigiul cu Agenția Naționala de Administrare Fiscala, vineri, printr-o sentința definitiva și irevocabila a Tribunalului București, care a menținut hotarârea instanței inferioare privind ridicarea sechestrului instituit de Agenție asupra averii sale.

În urma cu o saptamâna, avocatul lui Gigi Becali a susținut, în fața magistraților, ca acesta nu a avut niciodata calitate de debitor și ca FC Steaua nu este în imposibilitate de plata a datoriilor. Procedural, avocații au mai invocat faptul ca masura de instituire a sechestrului nu a fost motivata și nici semnata.

Omul de afaceri Gigi Becali a precizat ca nu poate fi acuzat de micșorarea patrimoniului în condițiile în care în ultimele luni l-a îmbogațit cu câteva zeci de milioane de euro.

La jumatatea lunii octombrie a anului trecut, ANAF a instituit sechestru asigurator asupra averii lui Gigi Becali, ca acționar al FC Steaua, și a solicitat raspunderea în solidar a acestuia pentru datoriile clubului catre stat, în valoare de circa 11 milioane de euro.

Instanța Judecatoriei sectorului 3 București a admis, la începutul lunii noiembrie, în ședința publica, contestația lui Gigi Becali fața de masura dispusa de ANAF, iar reprezentanții agenției au facut recurs.

Mediafax