Gigi Becali acționeaza LPF în instanța

Apropo.ro / 18.07.2004, 13:40
Gigi Becali acționeaza LPF în instanța
Patronul FC Steaua București, Gigi Becali, a declarat, vineri, dupa ce a participat la Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca va acționa în instanța LPF în problema contractului semnat de Liga cu Telesport. "Eu nu am razboi cu Mitica Dragomir, am

Patronul FC Steaua București, Gigi Becali, a declarat, vineri, dupa ce a participat la Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, ca va acționa în instanța LPF în problema contractului semnat de Liga cu Telesport.

„Eu nu am razboi cu Mitica Dragomir, am razboi cu Liga și am sa-l cîștig. Justiția va desființa acest contract. În contract scrie ca LPF are dreptul, LPF face, LPF drege, LPF se obliga, iar Telesport nu se obliga la nimic. Deja este declanșata acțiunea în justiție. Justiția poate dizolva Liga. Este imposibil sa nu îmi dea mie dreptate, actele dovedesc ca Liga este ilegala”, a spus Becali.

Patronul FC Steaua a precizat ca nu regreta faptul ca a fost prieten cu Dumitru Dragomir.

„Am dat mîna civilizat cu el, sîntem oameni, i-am spus: «Mitica, eu nu sînt dușmanos cu tine, nu ma lupt cu tine, ci pentru drepturile mele și ale celorlalți asociați. Iar cu tine în particular nu am nimic”, a comentat Becali.

Gigi Becali spune ca nu va permite televizarea meciurilor de pe teren propriu ale echipei sale.

„Nu voi lasa sa se filmeze nimic. Se vor televiza, probabil, meciurile Steaua – Dinamo și Steaua – Rapid din Ghencea pentru ca nu este corect fața de suporteri sa nu vada derbiurile. Daca va trebui sa platesc amenda de 100.000 de dolari pentru fiecare meci, o sa o platesc și cu asta basta, platesc pentru suporteri. O sa iau banii de la alta televiziune, cu ce iau platesc amenda. Sa vedem daca poate Liga sa nu ne programeze”, a subliniat Becali.

Oficialul stelist a menționat ca a încercat în Adunarea Generala a LPF sa îi convinga pe reprezentanții cluburilor ca lupta pentru ei. „Știam manipularile care au fost facute și mi-am spus punctul de vedere, adica îi respect, sînt asociat cu ei și daca îmi acorda minimum de respect sa îmi dea dreptul sa particip la negocieri. Daca nu, voi acționa în instanța pentru ca așa este în democrație. Daca majoritatea voteaza strîmb, exista justiție care judeca drept”, a spus Becali.

Gigi Becali a declarat ca deja a obținut drepturi în plus pentru cluburi. „Este diversiune faptul ca nu mi-ar pasa de celelalte cluburi. Vrem sa negociem contractul fara firma intermediara, firma care a mai scos patru milioane de dolari. Daca Becali nu țipa, erau numai 24 de milioane. Vrem sa negociem colectiv pentru cluburi. Nu acceptam acel comision”, a spus Becali.

Patronul gruparii din Bulevardul Ghencea a afirmat ca nu este influențat politic în scandalul sau cu LPF.

Gigi Becali a precizat ca este greu sa își faca aliați. „Nu am cum sa atrag de partea mea celelalte cluburi, deoarece le-a dat niște bani, de parca le-ar fi dat banii Mitica de acasa de la el. Le-a dat praf în ochi, 100.000 sau 200.000 de dolari. Am variante mai bune pentru celelalte cluburi, negocierea directa și acei bani de comision sa intre la cluburi”, a spus oficialul FC Steaua.

Becali a subliniat ca, prin contractul semnat între LPF și Telesport, interesele cluburilor sînt trecute în plan secund.

„Dupa ce a fost facut acest contrcat, nu mai conteaza la ce ora joaca echipele și cînd. Pune meciurile la ce ore vrea Telesport și cu celelalte televiziuni. Noi facem fotbalul în România nu pentru televiziuni, ci trebuie sa vedem, în primul rînd, avantajul și interesul nostru. Ce facem, ghidam echipele dupa interesele televiziunilor? Eu nu bag 15 milioane de dolari la Steaua în funcție de interesele cuiva. Noi organizam cum ne convine noua, iar daca vrea televiziunea vrea sa preia meciul, bine, daca nu, nu”, a adaugat patronul FC Steaua.

Mediafax