Gigi Becali, acuzat de fals in declaratia de avere! (Cotidianul)

Apropo.ro / 30.04.2009, 10:32
Gigi Becali, acuzat de fals in declaratia de avere! (Cotidianul)
O tranzactie cu un teren si dinamica unor actiuni de pe Bursa l-ar putea baga din nou in scandal pe Gigi Becali, scrie Cotidianul.

O tranzactie cu un teren si dinamica unor actiuni de pe Bursa l-ar putea baga din nou in scandal pe Gigi Becali.

Omul de afaceri Gigi Becali ar putea avea noi probleme cu Justitia din cauza modului in care a intocmit declaratia de avere depusa pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, la care candideaza pe listele PRM. Oamenii patronului Stelei – aflat la momentul depunerii listelor la Biroul Electoral Central in arestul politiei – au omis sa-i treaca in declaratie o tranzactie cu un teren realizata la sfarsitul anului trecut, iar in dreptul actiunilor la diversele societati comerciale pe care acesta le detine au trecut procente si valori la zi false.

In iarna lui 2008, in plina criza de lichiditati, in momentul in care isi cerea inapoi de la Patriarhie banii dati pentru Catedrala Mantuirii Neamului si in clipa in care declara ca mai are in conturi doar vreo doua milioane de euro, patronul Stelei a reusit sa iasa la mal: l-a vandut pe Radoi la Al Hilal, a primit inapoi garantia depusa la BNR pentru Becali Bank si a vandut un teren in Pipera de 2.000 de metri patrati catre McDonald’s.

Afacerea nu apare insa mentionata si in declaratia de avere depusa la BEC si datata 8 aprilie, una in care milionarul apare cu exact aceleasi terenuri si suprafete ca si in documentul depus in octombrie 2008: trei terenuri in Voluntari, cate unul in Balotesti, Pitesti, Braila si Otopeni, si trei in Capitala. In total, 12.006 hectare de teren intravilan, extravilan si forestier.

 
Sursa foto: MediafaxFoto