Gigi Becali continua sa-l atace pe Dragomir

Apropo.ro / 22.07.2004, 10:47
Gigi Becali continua sa-l atace pe Dragomir
Patronul FC Steaua, Gigi Becali, va înainta un memoriu Agenției Naționale pentru Sport (ANS) și Federației Române de Fotbal (FRF) privind neregulile din statutul LPF, el susținînd ca acest memoriu urmeaza sa fie semnat și de cluburile Dinamo și Rapid.

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, va înainta un memoriu Agenției Naționale pentru Sport (ANS) și Federației Române de Fotbal (FRF) privind neregulile din statutul LPF, el susținînd ca acest memoriu urmeaza sa fie semnat și de cluburile Dinamo și Rapid.

„Astazi (n.r. – miercuri), am alcatuit memoriul catre Agenția Naționala pentru Sport (ANS), în care aratam neregulile din statutul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și aducem la cunoștința detaliile contractului dintre LPF și firma Telesport. Acest memoriu va ajunge și la FRF și, de asemenea, am decis sa atacam în instanța acel contract între LPF și Telesport, o firma intermediara, care are un capital social de 2 milioane de lei, adica 60 de dolari. Va dați seama, o firma cu un asemenea capital social a semnat un contract de 28 de milioane de dolari”, a spus Becali.

Întrebat care vor fi consecințele depunerii unui astfel de memoriu, Becali a spus: „O sa se întîmple ce trebuie sa se întîmple: FRF va prelua organizarea Diviziei A pîna la soluționarea în justiție a acestor probleme și pîna se va forma alta liga. Este posibil ca FRF sa organizeze campionatul înca din prima etapa”, a spus Becali.

Patronul FC Steaua a adaugat ca își menține decizia de a permite televiziunilor sa filmeze gratis meciurile echipei din Ghencea și ca președintele LPF, Dumitru Dragomir, nu cunoaște legile așa cum le cunoaște el. „Ne intereseaza sa se respecte legea, nu Dumitru Dragomir e problema. Cunoaște Mitica regulamentele? Daca el spune ca eu nu cunosc legile, o sa vada el ce-o sa spuna instanța. Nu cunoaște nici 10 la suta din legi așa cum cunosc eu. Îmi mențin hotarîrea de a permite televiziunilor sa filmeze gratis. Dragomir ne-a vîndut și site-ul oficial. Cu alte cuvinte, suporterii Stelei nu pot vedea nici macar o imagine a echipei lor și trebuie sa platim ca sa comunicam cu suporterii. Cluburile mici nu sînt interesate de acest subiect. Ce, au site Bacaul, Bistrița sau Argeșul?”, a precizat Becali, referindu-se la transmisia pe Internet a partidelor.

Patronul stelist a adaugat ca, potrivit regulamentului, în cazul în care nu va accepta condițiile LPF privind televizarea meciurilor, Steaua poate fi amendata cu 100.000 de dolari și ca nu poate fi vorba despre neprogramarea echipei în campionat. „Regulamentul spune ca, în cazul în care nu voi permite televizarea cum vrea Liga, platesc 100.000 de dolari amenda, asta cu neprogramarea este inventata de Mitica. Autoritatea care își poate spune cuvîntul în sport este ANS. Liga a pus în actualul statut numai lucruri fara valoare. Are Liga sportivi? Atunci cum sa dețina exclusivitatea asupra drepturilor TV? Mitica vorbește dupa ureche, asta cu majoritatea decide vine din primitivism. Poate ridicam noi semnalul ca sa-l preia toate televiziunile”, a adaugat Becali.

Președintele Stelei a menționat ca memoriul întocmit urmeaza sa fie semnat și de patronul clubului Rapid, George Copos, și de președintele gruparii Dinamo, Nicolae Badea.

Dupa ce a pus ștampila pe memoriu, Becali a exclamat: „Gata, s-a terminat cu Liga”.

În replica, secretarul general al LPF, valentin Alexandru, a declarat pentru MEDIAFAX ca Gigi Bacali poate trimite memorii și la NATO, și la Uniunea Europeana. „Nu am timp sa comentez declarațiile lui Becali. El face zece conferințe pe saptamîna, iar eu muncesc de la opt dimineața pîna la opt seara. Este un volum de munca imens, mai ales acum, în preajma începerii sezonului. Daca el poate sa faca în așa fel încît FRF sa organizeze campionatul, sa faca ce vrea el. Sa trimita memorii la NATO, la UE, la cine vrea. Daca dînsul vrea ca majoritatea sa se supuna minoritații, asta este. Ne supunem și federației, daca așa se hotaraște”, a spus oficialul LPF.

Mediafax