Gigi Becali dat in judecata

Apropo.ro / 07.02.2002, 08:18
Gigi Becali dat in judecata
Redactorul-sef al "Adevarului", Cristian Tudor Popescu, a depus ieri plîngere penala împotriva "investitorului" stelist "Voi, ziaristii, ati nenorocit tara asta. Ar fi trebuit sa fii împuscat pîna acum. Am eu niste treburi, altfel te calcam în picioare. Da' tot o sa te pedepsesc, o sa


Redactorul-sef al „Adevarului”, Cristian Tudor Popescu, a depus ieri plîngere penala împotriva „investitorului” stelist

„Voi, ziaristii, ati nenorocit tara asta. Ar fi trebuit sa fii împuscat pîna acum. Am eu niste treburi, altfel te calcam în picioare. Da’ tot o sa te pedepsesc, o sa platesti, sa tii minte asta”. Cam asa trateaza Gigi Becali un ziarist care si-a permis sa-l critice, în cazul de fata Cristian Tudor Popescu, redactorul-sef al ziarului „Adevarul”.

Filozofia dupa care se ghideaza e simpla si seamana izbitor cu legea junglei: „Voi lupta împotriva mass-media ca sa-mi impun adevarul. Toti ziaristii merita sa fie omorîti, pentru ca au comis cea mai cumplita ofensa la adresa mea. Presa româneasca a impus coruptia si santajul si de aceea ziaristii trebuie sa moara!”.

Finul lui Hagi

Cine este însa personajul care e convins ca poate înlocui justitia statului cu propria-i justitie? Gigi Becali (acum în vîrsta de 48 de ani) s-a nascut si a crescut într-o comunitate de machedoni (aromâni) de la marginea Bucurestiului, în comuna Tunari. El s-a realizat financiar începînd de la afaceri cu oi si porci si terminînd cu tranzactii de terenuri.

Cu fotbalul a luat contact prin intermediul varului sau Victor Becali, într-o vreme – anii ’80 – cînd celalalt var, Ioan Becali, traia în Occident. În acei ani, Gigi Becali l-a cunoscut si pe Hagi, pe atunci jucator la Sportul Studentesc si, apoi, la Steaua. Cei doi au devenit prieteni la catarama, iar în timp Hagi l-a cununat si apoi i-a botezat si cele trei fete.

În ultimii doi ani, verii Becali s-au lepadat de Gigi din cauza relatiei acestuia cu Victor Piturca, declarat dusmanul lor de moarte. În urma cu 4 ani, si Ioan Becali ameninta ca îi va face pe ziaristi „de la brîu în jos”, dar între timp acesta a înteles ca presa nu poate fi tratata asa.

Gigi n-a învatat lectia si continua sa se ghideze dupa propriile sale legi. Amenintari, înjuraturi si peste toate pumnul în gura la modul propriu, acesta este arsenalul prin care varul Becali crede ca-si poate impune imaginea de „investitor cinstit”.

Victima a facut plîngere penala

Ultimul scandal provocat de Gigi Becali, cel în care în care l-a amenintat pe Cristian Tudor Popescu, s-a întors însa împotriva sa ca un bumerang. Presa l-a facut arsice, Ministerul de Interne a dechis o ancheta, iar redactorul-sef de la „Adevarul” a depus ieri plîngere penala la Inspectoratul general al Politiei. Conform Codului Penal, articolele la care a fost încadrat Gigi Becali – „ultraj contra bunelor moravuri” si „tulburarea linistii publice” – prevad pedepse cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani.

Sursa: www.prosport.ro