Gigi Becali: Hagi va fi cel mai bine platit antrenor din România

Apropo.ro / 24.06.2007, 11:44
Gigi Becali: Hagi va fi cel mai bine platit antrenor din România
Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sâmbata seara, la Sport.ro, ca "în proporție de 99 la suta" Gheorghe Hagi este noul antrenor al formației din Bulevardul Ghencea, urmând sa fie cel mai bine platit tehnician din România. "Am vorbit cu Hagi, am spus toate

Finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sâmbata seara, la Sport.ro, ca „în proporție de 99 la suta” Gheorghe Hagi este noul antrenor al formației din Bulevardul Ghencea, urmând sa fie cel mai bine platit tehnician din România.

„Am vorbit cu Hagi, am spus toate detaliile, le-a acceptat și el, și eu și cred ca în proporție de 99 la suta Hagi este antrenorul Stelei. Banii i-am negociat foarte repede. Eu am spus o suma, el a spus alta, sunt niște chestii de bun simț, ca suntem rude, naș, fin… nu mai ții cont de niște bani la negocieri”, a spus Becali, care nu a dorit sa dezvaluie termenii contractului ce va fi încheiat cu Gheorghe Hagi.

Totuși, Becali a menționat ca fostul selecționer va fi cel mai bine platit antrenor din campionatul intern și ca luni acesta va veni la București pentru a semna contractul cu Steaua: „Hagi e cel mai scump antrenor din România. Ia cei mai mulți bani din România. Luni vine la București sa punem pe hârtie ce am vorbit”.

Finanțatorul stelist a adaugat ca obiectivul lui Gheorghe Hagi va fi clasarea Stelei pe locurile 1-2 în campionat. „De obiectiv nici n-am discutat. I-am zis: «Tu știi ce ai de facut la Steaua. N-am sa raspund eu în fața oamenilor sau a presei. Tu singur ai spus ca locul doi nu e al Stelei. Deci este problema ta daca ai sa fii pe 2 sau pe 3. Eu n-am sa ma cert cu tine niciodata. Tu trebuie sa raspunzi la oameni. Daca ai sa fii pe doi, nu ar fi o problema, dar daca ai fi pe trei o sa fie problema… Tu ai spus ca locul doi nu e al Stelei, dar daca o sa fii pe trei?»”, a spus Becali.

Gigi Becali nu a precizat pe ce perioada se va întinde contractul lui Gheorghe Hagi. „I-am zis: «Daca vrei, semnam pentru 20 de ani, ca eu nu o sa dau niciodata un antrenor afara. Mai mult, pe Hagi, care e nașul meu, cum sa-l dau afara? (…) La Steaua când ai ajuns pe locul 3 pleci singur. I-am spus: «Și pe 5 daca ai fi, n-am sa te dau afara niciodata pe tine». Steaua are anumite canoane din care nu poți ieși”, a punctat finanțatorul stelist.

Becali a povestit ca a aflat de oferta primita de fostul antrenor stelist Cosmin Olaroiu prin intermediul varului sau, Virgil Becali. „Oli nu îndraznea sa-mi spuna mie, tot îi spunea lui Virgil Becali. «Domne, uite așa, am oferta, am cutare». Tot întreba «ce spune Gigi?». Eu l-am chemat la palat și i-am spus: «Ce tot spui tu?». Ca vorbise cu Virgil, îi era jena sa-mi spuna. Pâna la urma de trei zile tot mi-a spus «nu ma intereseaza, nu ma intereseaza». Aia tot au ridicat prețul și a ajuns la aproape 4 milioane în doi ani, cam așa ceva. L-am chemat la palat, și i-am zis: «Ia zi, ma, ce vrei. Zi-mi barbatește, ce vrei?». «Pai ca am oferta pe care nu pot s-o refuz, nici în Europa nu se dau banii aștia». «Ce bani?». «Pai uite asta, asta, asta, nu ma mai întâlnesc niciodata în viața cu banii aștia». «Pai zi ce vrei». «Ce spui tu?». «Pai ce vrei tu? Vrei sa pleci?». «Da». «Daca vrei sa pleci, pleci și gata»”, a povestit Becali, care a menționat ca a întrerupt colaborarea cu Cosmin Olaroiu în termeni amiabili.

Becali a menționat ca duminica, la ora 13.00, la palatul din Aleea Alexandru, Cosmin Olaroiu va susține, alaturi de el, o conferința de presa, în care va oferi mai multe detalii legate de desparțirea de FC Steaua. „Vrea sa le mulțumeasca jucatorilor, sa-i mulțumesc și eu… Olaroiu este un om deosebit, de mare caracter, de care sper sa ma despart într-o atmosfera calda”, a încheiat Becali.

Mediafax