Gigi Becali – suspendat 18 luni de Comisia de Disciplina a FRF

Apropo.ro / 11.11.2006, 13:55
Gigi Becali - suspendat 18 luni de Comisia de Disciplina a FRF
Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat, vineri, pe președintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, pentru 18 luni și i-a interzis exercitarea oricarei activitați legate de fotbal, ca urmare a memoriilor înaintate de arbitrii Corpodean și Nagy, au declarat, pentru MEDIAFAX,

Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat, vineri, pe președintele CA al FC Steaua, Gigi Becali, pentru 18 luni și i-a interzis exercitarea oricarei activitați legate de fotbal, ca urmare a memoriilor înaintate de arbitrii Corpodean și Nagy, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Comisiei.

Oficialul stelist a fost amendat și cu suma de 13.500 de lei. Decizia Comisiei de Disciplina este urmare a memoriilor depuse de arbitrul Sorin Corpodean și de asistentul Miklos Nagy.

Cazul, judecat inițial la 26 octombrie, a fost amânat de Comisia de Disciplina pentru data de 9 noiembrie, iar apoi pentru 10 noiembrie, pentru aducerea de noi probe.

La finalul derbiului din etapa a VIII-a a Ligii I, Becali l-a facut „hoț” și „șpagangiu” pe arbitrul Sorin Corpodean, acuzându-l ca a favorizat echipa Dinamo. Oficialul stelist l-a atacat și pe asistentul Miklos Nagy, pe care l-a numit „tușier ungur”.

Memoriul înaintat de CFR Cluj împotriva lui Gigi Becali va fi judecat, miercuri, de catre Comisia de Disciplina, deoarece gruparea ardeleana a invocat articolul 55 din regulamentul UEFA, care se refera la rasism. Pentru ca memoriul sa fie judecat, CFR va trebui sa invoce articolul echivalent din regulamentul FRF, respectiv articolul 33.

Finanțatorul FC Steaua a vorbit despre o conspirație, susținând ca asistentul i-a semnalizat lui Corpodean presupusa lovitura a lui Thereau asupra dinamovistului Moți pentru a o favoriza pe CFR Cluj. „Sa câștige CFR Clujul campionatul, sa ne facem de râsul lumii, ca sa ne fure ungurii la noi în țara, sa fim de râs. Așa ne trebuie!”, a afirmat Becali.

De asemenea, Comisia de Disciplina a stabilit pentru miercuri pronunțarea în cazul CFR Cluj – Dorinel Munteanu.

Avocatul lui Dorinel Munteanu, Bogdan Tohaneanu, considera ca nu ar fi normal ca CFR Cluj sa-i solicite lui Dorinel Munteanu bani. „Dupa ce ca Dorinel a facut atâtea pentru CFR, nu mi se pare normal sa i se ceara bani pentru ca a avut decența sa plece înainte sa fie dat afara”, a spus Tohaneanu.

CFR Cluj i-a solicitat lui Dorinel Munteanu 300.000 de euro, din care 200.000 de euro reprezentând clauza de reziliere ca antrenor și 100.000 de euro pentru ca a parasit lotul ca jucator.

Gigi Becali despre decizia FRF: M-au martirizat

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ca membrii Comisiei de Disciplina a FRF i-au facut un mare bine atunci când au decis sa-l suspende pentru 18 luni, apreciind ca aceștia l-au „martirizat”.

„Mi-au facut un mare bine, o sa-i înjure lumea tot pe ei, iar eu o sa fiu apereciat. M-au martirizat. Inima mea ar fi mulțumita ca de mâine sa fie dreptate în fotbal. Nu-i nicio problema, suport toate sancțiunile. Au fost trei-patru etape când nu au mai existat probleme de arbitraj. Daca tacem fiindca ne este fricam, se face un jaf”, a spus Becali.

Oficialul stelist nu s-a declarat afectat de aceasta sancțiune. „Ma afecteaza așa tare, de nu mai pot… Nu am nicio funcție la Steaua, nu sunt nici finanțator, nici în Consiliu de Administrație. Este normal sa ia masuri, pentru ca nu putem face fiecare ce vrem. Suport aceasta sancțiune, le dau banii, pentru ca trebuie sa respectam legea, buna sau rea, cum o fi”, a spus Becali, care a adaugat râzând: „15 ani jumate trebuia sa ma suspende și un miliard trei sute trebuia sa ma amendeze”.

Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat, vineri, pe Gigi Becali pentru 18 luni și i-a interzis exercitarea oricarei activitați legate de fotbal, ca urmare a memoriilor înaintate de arbitrul Sorin Corpodean și de asistentul Miklos Nagy. Oficialul stelist a fost amendat și cu suma de 13.500 de lei.

La finalul derbiului Dinamo – Steaua, din etapa a VIII-a a Ligii I, Becali l-a facut „hoț” și „șpagangiu” pe arbitrul Sorin Corpodean, acuzându-l ca a favorizat echipa Dinamo. Oficialul stelist l-a atacat și pe asistentul Miklos Nagy, pe care l-a numit „tușier ungur”.

Mediafax