Ginerele regelui Spaniei, acuzat de corupție!

De: Marian Andrei / 05.11.2013, 16:00
Ginerele regelui Spaniei, acuzat de corupție!
Un tribunal spaniol a decis punerea sub sechestru a 16 proprietăți imobiliare aparținând ginerelui regelui Spaniei, care se află în centrul unui scandal de corupție.

Don Inaki Urdangarin, duce de Palma, care este căsătorit cu al doilea copil al Regelui Juan Carlos, prințesa Cristina, este suspectat de fraudă de milioane de euro donate organizației de caritate condusă de el. Fost handbalist,  Inaki Urdangarin a cunoscut-o pe prințesa Cristina Federica de Borbón y Grecia în 1996, la Jocurile Olimpice de la Atlanta și s-au căsătorit un an mai târziu.

Cum va fi vremea în weekend. Află pe vremea.apropo.ro

Potrivit anchetatorilor, Inaki Urdangarin și asociații lui măreau costul evenimentelor organizate, banii obținuți cu ajutorul acestei scheme fiind plasați în fonduri offshore. Ducele neagă acuzațiile.

Printre proprietățile afectate de ordinul tribunalului se află și reședința principală a familiei, aflată în suburbiile Barcelonei.

Prințesa Cristina a rămas printre puținii membri ai conducerii Institutului Noos care nu este în prezent inculpată în acest caz de corupție, ea fiind declarată formal suspect însă decizia fiind revocată la apelul avocaților. Fără apelul avocaților, prințesa Cristina ar fi devenit primul membru al familiei regale suspect într-un caz criminal de la restaurarea monarhiei, acum 40 de ani.