Giovanni vrea 44 de puncte

Apropo.ro / 07.02.2006, 10:26
Giovanni vrea 44 de puncte
Președintele FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat, luni, ca spera ca formația antrenata de Esteban Vigo sa acumuleze 44 de puncte în returul campionatului, fara sa cunoasca faptul ca în cele 15 etape o echipa poate câștiga doar 43 sau 45 de puncte. Antrenorul formației

Președintele FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat, luni, ca spera ca formația antrenata de Esteban Vigo sa acumuleze 44 de puncte în returul campionatului, fara sa cunoasca faptul ca în cele 15 etape o echipa poate câștiga doar 43 sau 45 de puncte.

Antrenorul formației Poli Timișoara, Gheorghe Hagi, afirmase cu ocazia împlinirii vârstei de 41 de ani ca își dorește sa câștige cu echipa sa 41 de puncte în retur.

Ioan Becali a încercat sa îi dea un raspuns lui Hagi, spunând: „Daca ia 41 de puncte înseamna ca ia campionatul. Dar eu sper sa facem noi 44 și sa fim la un punct sau la patru puncte în fața lor”.

Președintele Consiliului de Administrație al FC Național, Constantin Iacov, al carui conflict cu oficialul dinamovist pentru transferul jucatorului bancar Hristu Chiacu a ajuns la comisiile FRF, l-a ironizat, luni, pe Ioan Becali pentru „calculele” sale: „Este grea matematica, pentru ca este o știința exacta și nu poți sa faci ca în acte, sa scrii una și sa faci alta. Nu este posibil sa obții 44 de puncte în retur”.

Becali a caracterizat posibilitatea ca Hagi sa evolueze în partida Poli Timișoara – Dinamo, din ultima etapa a Diviziei A, drept un „macel adevarat”. „Ar fi un macel adevarat. Macel în sensul pozitiv al cuvântului. Presa ar avea ce sa scrie, stadionul va fi plin și așa mai departe. Sper ca atunci sa jucam împreuna cu ei pentru locurile 1 și 2. De ziua lui i-am spus «La Mulți Ani» și ca sa-l bat în ultima etapa daca va fi nevoie sa câștig campionatul”, a menționat președintele FC Dinamo.

Becali l-a amenințat cu „un dosar” pe fostul procuror Son

Președintele FC Dinamo, Ioan Becali, l-a numit „comunist” și l-a amenințat pe fostul procuror Constantin Son, actual președinte al Comisiei de Apel a FRF, cu publicarea unui dosar daca nu va lua o decizie favorabila lui în cadrul ședinței de luni.

Son a îndeplint funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului București în perioada 1994-1996. Oficialul gruparii dinamoviste a primit, pe 26 ianuarie, din partea Comisiei de Disciplina un avertisment și o amenda de o mie de euro, dupa ce i-a adus o serie de insulte, în cadrul unei emisiuni televizate, președintelui FC Național, Constantin Iacov. Diferendul dintre cei doi a plecat de la intenția clubului din Ștefan cel Mare de a-l transfera pe mijlocașului Hristu Chiacu, aflat sub contract cu gruparea bancara, facând uz de un act considerat a fi fals de catre Iacov.

Chemat pentru audieri, luni, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, Ioan Becali s-a adresat pe un ton ridicat membrilor Comisiei de Apel, cerându-i lui Son sa i se faca dreptate și sa i se anuleze sancțiunea, au relatat surse din comisie.

„Toți vor sa-i faca rau lui Becali”, a spus oficialul dinamovist. El i-a reproșat lui Son ca nu îi da dreptul sa se apere și ca s-a antepronunțat.

Potrivit surselor citate, Becali l-a numit pe Son „comunist”, spunându-i ca „nu mai merge” ca înainte de 1989. Oficialul dinamovist i-a mai spus lui Son ca îi cunoaște „trecutul dubios”, ca are „un dosar” al acestuia, întrebându-l ce a facut pe 22, 23 și 24 decembrie 1989 și amenințându-l ca o sa divulge tot la presa și lui Mircea Sandu.

Președintele FC Dinamo i-a cerut lui Constantin Son demisia din funcția pe care o deține. „Crezi ca ma sperii dumneata ca ești președintele Son? Pușcaria e facuta pentru toți, inclusiv pentru dumneavoastra, domnule președinte. Da-ți demisia domne’, ca m-ai condamnat înainte sa ma audiezi. Eu n-am venit de mila aici”, a afirmat Becali potrivit surselor citate.

În urma scandalului, Constantin Son s-a abținut de la vot, iar Comisia de Apel i-a admis recursul oficialului dinamovist, anulând amenda de o mie de euro dictata inițial de Comisia de Disciplina.

La ieșirea din sediul LPF, Becali a spus ca nu l-a amenințat pe Son. „Doamne ferește, cum sa-l ameninț cu un dosar? Nimic de așa ceva. M-am enervat puțin, pentru ca aceasta chestie trebuia  facuta în prima instanța. Am avut impresia ca sentința primei comisii trebuie sa o dea și Comisia de Apel, dar pâna la urma s-a judecat și… asta a fost. Eu respect legea, aveam multe de facut, dar m-am deranjat și am venit „, a explicat Becali.

Constantin Son a afirmat ca Ioan Becali i-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasa din timpul ședinței, dar a negat ca ar fi fost amenințat cu un dosar. „Nu domne, aia era o discuție așa… N-am ce sa comentez. Omul și-a cerut scuze dupa aia, le-am acceptat, era cea mai eleganta atitudine. N-am înțeles nici eu de ce era așa nervos. Nu știu la ce s-a referit cu comuniștii. Ca am trait și în epoca trecuta, asta este alta problema. N-am cum sa zic ca m-a nascut dupa 1990. Dar eu n-am nimic cu omul. E prima oara în viața mea când am discutat cu dumnealui”, a spus Son. El a cerut ziariștilor sa nu scrie despre acest subiect.

Comisia de Apel a admis recursul lui Ioan Becali

Președintele FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat, luni, ca membrii Comisiei de Apel a FRF au admis recursul depus dupa ce Comisia de Disciplina l-a amendat cu o mie de euro, ca urmare a conflictului verbal pe care l-a avut cu președintele CA al FC Național, Constantin Iacov.

„Au vizionat o caseta și m-au achitat. M-am enervat puțin, pentru ca aceasta chestie trebuia  facuta în prima instanța”, a declarat Becali, dupa ce a fost audiat de comisie.

Ioan Becali a primit, pe 26 ianuarie, un avertisment și o amenda de o mie de euro, dupa ce i-a adus o serie de insulte, în cadrul unei emisiuni televizate, oficialului bancar, diferendul dintre cei doi plecând de la intenția clubului dinamovist de a-l transfera pe mijlocașului Hristu Chiacu, aflat sub contract cu FC Național, facând uz de un act fals.

Mediafax