Giulia Nahmany – Din culisele unei transformări

De: Cătălina Matei / 05.01.2009, 00:00
Giulia Nahmany - Din culisele unei transformări
În fiecare sîmbătă, la TVR 1, două echipe de stilişti profesionişti schimbă look-ul a două femei. Cea care le ajută să treacă prin aceste modificări este Giulia Nahmany, prezentatoarea emisiunii ”Transformarea”. Româncă prin adopţie, Giulia s-a remarcat în peisajul showbiz-ului mioritic şi şi-a deschis în România o şcoală de machiaj.

Giulia este născută în Israel, la Kfar Saba, unde a copilărit pînă la 6 ani, cînd s-a mutat cu familia în Belgia. După patru ani, părinţii Giuliei, oameni de afaceri, s-au mutat în România, ţara de adopţie a cîntăreţei. ”În primul rînd, diferenţa majoră dintre cele două ţări este cea legată de climă. Acolo, în Israel, fiind o ţară caldă cu mult soare, este mai tot timpul ca vara. În rest, şi acolo şi aici, preocupările mele cotidiene sînt aceleaşi, doar că activitatea mea profesională se desfăşoară mai mult în România.

Pasiunea pentru muzică am moştenit-o de la bunica mea, care avea o voce deosebită şi a vrut să devină cîntăreaţă de operă. M-am adaptat destul de repede la viaţa din România deoarece eram destul de mică atunci cînd am ajuns aici şi am avut norocul să fiu înconjurată de oameni de calitate”.

La scurt timp după ce s-a mutat la Bucureşti, Giulia a început să studieze canto şi pian, iar în 1998 a participat la Festivalul Mamaia. În 2001 însă, a plecat să studieze managementul afacerilor la Londra. Însă tot muzica rămîne prima dragoste. Aşa că, în 2005, proaspăta licenţiată a reprezentat Israelul la Cerbul de aur, unde a primit premiul de popularitate. Atunci, Giulia a interpretat o piesă compusă de Moga & Company, la care a filmat şi un videoclip.

Între timp, cîntăreaţa a mai lucrat şi cu alţi artişti români: Giulia Anghelescu, Adi Ordean, fetele de la fosta trupă ASIA, Papa Junior şi Mihai Alexandru. Nici televiziunea n-a fost ocolită, o bună perioadă de timp, Giulia Nahmany fiind VJ-iţă la MCM.

Machiaj cu cîntec!

Printre pasiunile Giuliei se numără şi arta machiajului. Chiar şi-a deschis o academie de machiaj care merge foarte bine: ”În luna ianuarie, va începe a treia serie de cursanţi şi sînt foarte bucuroasă că este atîta lume interesată de cursuri de make-up”. De aici a pornit şi ideea acestei emisiuni de televiziune, ”Transformarea”, pe care Giulia o prezintă la TVR 1 şi în care două echipe de stilişti profesionişti schimbă look-ul a două femei.

”Îmi place să văd că sînt foarte multe femei dornice de o nouă înfăţişare. Eu consider că mă descurc destul de bine în postura de prezentatoare. Este adevărat că mai fac şi greşeli gramaticale, deoarece limba română nu este limba mea maternă, însă le cer iertare tele­spectatorilor pentru acest lucru şi sper că mă înţeleg”.

Giulia reuşeşte însă să treacă peste micile greşeli cu ajutorul colegului său de prezentare, Matei Stănculescu. Pînă acum, una dintre cele mai spectaculoase schimbări de look de la ”Transformarea” a fost cea a unei tinere cursante de la academia de machiaj a Giuliei, care avea o coafură jamaicană, cu multe codiţe împletite, şi care a fost tunsă scurt.

Transformarea – sîmbătă, 12.00, TVR 1