Giurgiu: Un mort și doi dispăruți după ce o barcă s-a răsturnat pe Dunăre

De: Marian Andrei / 21.01.2013, 09:54
Giurgiu: Un mort și doi dispăruți după ce o barcă s-a răsturnat pe Dunăre
O barcă în care se aflau zece persoane s-a răsturnat în Dunăre, duminică, în zona localității Slobozia din județul Giurgiu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, trei persoane au fost date dispărute după ce o barcă în care se aflau zece oameni s-a răsturnat în Dunăre, inițial autoritățile informând că sunt doi dispăruți.

„Persoanele care s-au salvat înotând după ce barca s-a răsturnat au ajuns pe mal, nu pe o insulă, cum s-a crezut inițial, astfel că nu a mai fost necesară intervenția pompierilor militari pentru ca aceștia să fie recuperați și salvați. Niciunul dintre cei șapte nu avea probleme medicale și niciunul dintre ei nu a ajuns la spital. În ceea ce privește persoanele dispărute, din declarațiile celor șapte a reieșit că este vorba despre trei bărbați”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Gabriela Olexiuc.

Potrivit acesteia, unul dintre cei trei bărbați dați dispăruți a fost găsit mort, trupul neînsuflețit fiind recuperat de către pompieri, în timp ce ceilalți doi bărbați dispăruți sunt căutați în continuare.

Reprezentanții Poliției Județene Giurgiu spun, la rândul lor, că bărbatul decedat, Elvis George Georgescu, era angajat ca agent șef principal la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, avea 44 de ani și nu era în timpul serviciului.

Potrivit șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, colonel Emil Apostol, incidentul a fost anunțat prin 112, primele date arătând că în barca răsturnată erau zece persoane care mergeau la vânătoare, iar opt dintre acestea s-au salvat și s-au refugiat pe o insulă.