Glasgow: Un elicopter al poliției s-a prăbușit peste un bar plin de oameni

De: Marian Andrei / 02.12.2013, 09:53
Glasgow: Un elicopter al poliției s-a prăbușit peste un bar plin de oameni
Cel puțin nouă persoane au murit după ce un elicopter al Poliției s-a prăbușit, vineri seara, peste o clădire in care funcționa un bar, la Glasgow

În total, 12 persoane erau spitalizate duminică, dintre care trei la terapie intensivă, potrivit premierului scoțian Alex Salmond.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Poliția a subliniat că operațiunile de curățare și căutare înăuntrul pubului The Clutha vor dura o perioadă și că bilanțul este provizoriu.

„Putem oferi un număr exact (de morți) doar după ce elicopterul va fi luat de acolo, iar experții vor fi în măsură să examineze și să degaje toate dărâmăturile”, a declarat șeful poliției scoțiene, Stephen House, într-o conferință de presă.

Printre cei nouă morți înregistrați se află și cele trei persoane de la bordul elicopterului, pilotul civil și doi polițiști, ceilalți șase aflându-se în bar la momentul accidentului.

Experți din cadrul Biroului de anchetă pentru accidente aeriene, AAIB, încercau să înțeleagă de ce elicoperul de tip Eurocopter EC135 T2 s-a prăbușit vineri seara pe barul aglomerat, în care se aflau peste 100 de persoane, în condițiile în care elicopterul a fost supus unor teste de securitate în 2012, în urma unui avertisment emis de Eurocopter după descoperirea unei fisuri la un elicopter de tip EC135, în Franța.

Eurocopter, din cadrul grupului EADS, a anunțat că anchetatorii săi au sosit la Glasgow și așteaptă „să poată să aibă acces la elemente de la fața locului și să înceapă ancheta”.