GlassUp, alternativă mai ieftină la Google Glass

De: Marian Andrei / 19.07.2013, 13:00
GlassUp, alternativă mai ieftină la Google Glass
Prețul piperat al ochelarilor inteligenți Google Glass, 2.500 de dolari, a determinat dezvoltarea unor alternative mai ieftine, în condițiile în care nu pun la dispoziție toate funcțiile avute de modelul de la care s-au inspirat.

GlassUp este una dintre aceste alternative. Având designul ochelarilor din anii ”80, GlassUp se conectează la un smartphone și sunt capabili să afișeze pe un ecran virtual, undeva în mijlocul câmpului vizual, foarte multe informații relevante.

Se pot citi mesaje, știri, emailuri sau alte tipuri de conținut preluate de la smartphone-ul din buzunar prin intermediul unei conexiuni Bluetooth low-power.

În faza actuală de dezvoltare, ochelarii GlassUp nu pot decât să recepționeze date și să le afișeze pe un ecran monocrom transparent, lipsind preluarea comenzilor vocale, dar și o cameră foto sau video.

Pe partea de autonomie, numărul limitat de funcții se reflectă în 8 ore de utilizare normală și 150 de ore de standby, valori net superioare celor oferite de Google cu perechea sa de ochelari minune.

Ochelarii GlassUp sunt compatibili cu orice smartphone modern cu iOS, Android sau Windows Phone și vor putea fi achiziționați cam în aceeași perioadă cu Google Glass, însă la un preț mult mai decent, de doar 400 dolari.