„Globul de Aur” isi desemneaza, la noapte, castigatorii

De: Marian Andrei / 15.01.2012, 12:44
In aceasta noapte va avea loc ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, eveniment ce va polariza atentia lumii intregi spre Beverly Hills.

Ca in fiecare an, speculatiile asupra castigatorilor sunt la mare moda, pentru ca Globurile de Aur ofera un foarte bun indiciu despre filmele si actorii care ar putea fi preferatii Oscarurilor peste doar o luna si jumatate.

In lupta pentru cel mai bun regizor, Michel Hazanavicius (al carui film, „Artistul”, a fost nominalizat la sase categorii) va avea de infruntat monstri sacri precum Woody Allen, cu ,,Miezul noptii in Paris”, si Martin Scorsese, cu ,,Hugo”, povestea unuia dintre pionerii cinematografiei moderne.

Criticii sustin ca Viola Davis ar putea obtine premiul pentru „Cea mai buna actrita intr-un rol dramatic” pentru performanta sa din filmul „The Help.” Deja premiata de Asociatia Criticilor de Film, vedeta are un avantaj fata de competitoare precum Glenn Close, Tilda Swinton sau Meryl Streep.

La categoria „Cel mai bun actor intr-un rol dramatic” este campul de lupta unde se vor infrunta in principal George Clooney in „Descendentii”, Brad Pitt in „Moneyball” si Leonardo DiCaprio, care il interpreteaza pe fostul sef al FBI, J. Edgar Hoover.

Alte nume celebre care ar putea primi un trofeu in aceasta noapte sunt Charlize Theron si Michelle Williams, ambele nominalizate in categoria „Cea mai buna actrita intr-un rol de comedie sau musical,” in vreme ce Kenneth Branagh si Viggo Mortensen isi disputa premiul pentru „Cel mai bun actor intr-un rol secundar„.