Gmail traduce automat email-urile în limba ta

Apropo.ro / 02.05.2012, 13:40
Sistemul automat de traducere a mesajelor, prin Gmail, nu mai este un experiment. De acum, serviciul de e-mail al gigantului Google va traduce automat mesajele direct în limba ta maternă, fără a mai fi nevoie să iei textul și să îl traduci manual, cu diverse alte instrumente.

Sistemul de traducere automat a mesajelor a debutat în Gmail Labs în luna mai 2009 și a fost foarte apreciat de oameni de afaceri care, prin natura job-ului, lucrează și comunică foarte des cu străini.

Serviciul va fi implementat gradual în câteva zile tuturor utilizatorilor Gmail și când veți mai primi un e-mail într-o limbă străină, veți putea apăsa un buton special pentru traducerea textului și nu va mai fi nevoie să copiați textul și să îl traduceți cu ajutorul altei aplicații.

Jeff Chin, Product Manager pentru Google Translate a scris pe blog-ul său că „traducerea mesajelor era una dintre cele mai populare aplicații aflate în teste, am decis că era vremea să îl promovăm din Gmail Labs și să îl implementăm în lumea reală”.

Această funcție va facilita comunicarea persoanelor de naționalități diferite, eliminând timpul pierdut traducerii textului fiecărui utilizator în parte.