Goian: E momentul potrivit sa plec de la Steaua

Apropo.ro / 21.12.2007, 10:37
Goian: E momentul potrivit sa plec de la Steaua
Goian crede este momentul potrivit pentru a pleca de la Steaua in strainatate, dar a precizat ca pretul cerut pe el este prea mare

Dorin Goian a declarat ca acum este momentul potrivit pentru a pleca de la Steaua in strainatate, dar a precizat ca pretul cerut pe el de finantatorul Gigi Becali, zece milioane de euro, este prea mare, in comparatie cu suma ceruta pentru Nicolae Dica, cinci milioane de euro.

„Cred ca este momentul potrivit pentru a pleca. Stiu ca au fost unele oferte in acest sens, insa nu depinde numai de mine, mai trebuie sa vrea si Steaua sa ma vanda. Sincer, cred ca e prea mare pretul. Zece milioane este mult, trebuie sa fim realisti. Mai ales daca ne gandim ca pe Dica, care este atacant si golgheterul echipei, se cer cinci milioane”, a spus Goian, pentru editia de joi a ziarului Monitorul de Suceava.

Jucatorul stelist a adaugat ca s-a simtit ca un erou dupa golul victoriei din meciul cu Olanda, din preliminariile CE 2008, deoarece a facut o tara intreaga fericita si ca bulgarul Dimitar Berbatov a fost atacantul care l-a chinuit cel mai mult. Goian a afirmat ca a adunat peste 50 de tricouri de la adversari, printre cele mai importante fiind cele ale lui Van Nistelrooy, Berbatov, Luis Fabiano, Yakubu sau Mathijsen, dar si manusile lui Lobont. El a subliniat ca din Liga I ii plac fratele sau, Lucian, Zapata, Dica, Didi, Tony si Stefan Radu.

Fundasul stelist a mentionat ca imediat dupa victoria din derbiul cu Dinamo, si-a gasit masina in parcare zgariata de la un capat la celalalt. Goian povesteste ca a mai fost protagonistul unui incident in trecut, cand se afla cu sotia intr-un Mall din Bucuresti si a fost agresat verbal de un grup de suporteri ai unei echipe rivale.

Goian spune ca i-a fost greu sa razbata in fotbalul mare, deoarece nu a fost un talent nativ precum Mutu sau Dica si nici nu a fost propulsat de vreun impresar. El a adaugat ca nu a avut timp sa investeasca in afaceri, dar ca a cumparat doua apartamente in Bucuresti si o parcela de pamant la Bacau, intentionand sa achizitioneze si un teren pentru casa la Suceava.

Fundasul FC Steaua crede ca nu a fost vina lui Mihai Gurita pentru faptul ca nu a fost pasatrat la Steaua, deoarece merita sa i se acorde o sansa si ar fi ajutat mult echipa.

Dorin Goian a acordat declaratii sursei ciatate, desi toti jucatorii stelisti sustin ca se afla in silenzio stampa pana la finalul anului.