Golden Globes: cine ar putea câştiga statueta (Video)

Apropo.ro / 11.01.2015, 07:00
Golden Globes: cine ar putea câştiga statueta (Video)
In aceasta seara, în Hotelul Beverly Hilton, are loc la decernarea premiilor Golden Globes, premii care sunt oferite de Asociaţia Jurnaliştilor Străini de la Hollywood. Acum, pe ultima sută de metri, se fac ultimele pronosticuri referitor la câstigatorii acestei ediţii. Cine sunt ei? Haideţi să vedem împreună!
La categoria Cel mai bun serial – Dramă, aproape toată lumea este de acord că serialul „House of Cards”  va câştiga, însă are un rival important în drama de pe canalul Showtime „The Affair” – un serial care a debutat anul trecut pe 9 septembrie şi care detaliază idila extramaritala a unui scriitor cu o chelneriţa. 
  
Câştigătorul de anul trecut: Breaking Bad 
  
Serialele nominalizate anul acesta: „House of Cards”, „The Affair”, „Game of Thrones”, „The Good Wife”, „Downton Abbey” 

Cele mai multe pronosticuri pentru categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal” merg spre Kevin Spacey din acelaşi aclamat serial „House of Cards”, însă există voci care susţin că Dominic West, actorul din „The Affair”, ar putea să răstoarne calculele tuturor.  
  
Câştigătorul de anul trecut la „Cel mai bun actor într-un rol principal”: Bryan Cranston 
  
Nominalizaţii de anul acesta: Clive Owen, Dominic West, Kevin Spacey, Liev Schreiber, James Spader  
  
La fel stă situaţia şi la categoria „Cea mai bună actriţă într-un rol principal” unde surpriză ar putea să o constituie Ruth Willson, care o joacă pe Alison în „The Affair”, deşi una dintre preferatele publicului de anul acesta este şi actriţă Viola Davis, cunoscută din serialul „How to Get Away with Murder”. 
  
Câştigătoarea de anul trecut la „Cea mai bună actriţă într-un rol principal”: Robin Wright 
  
Nominalizatele de anul acesta: Clăire Daneş, Robin Wright, Viola Davis, Julianna Marguiles, Ruth Wilson 

Pe partea de comedie lucrurile sunt şi mai complicate, deoarece serialele nominalizate sunt toate unul şi unul. Subiecte îndrăzneţe, că de exemplu „Transparent”, serial produs de Amazon Studios care prezintă o familie disfuncţională în care tatăl surprinde pe toată lumea când anunţa că vrea să devină femeie. „Transparent” este şi serialul care are cele mai mari şanse să câştige statuetă, însă nu e departe de ea nici serialul de pe Netflix „Orange Is the New Black” 
  
Câştigătorul de anul trecut: Brooklyn Nine-Nine 
  
Serialele nominalizate anul acesta: „Orange Is the New Black”, „Transparent”, „Sillicon Valley”, „Girls”, „Jane the Virgin” 

Actriţă care ar putea să câştige premiul pentru „Cea mai bună interpretare feminină – Comedie” este Gina Rodriguez din „Jane the Virgin”, însă Taylor Schilling a impresionat şi ea cu rolul puşcăriaşei din „Orange Is the New Black”. 
  
Câştigătoarea de anul trecut la „Cea mai bună actriţă într-un rol principal”: Amy Poehler 
  
Nominalizatele de anul acesta: Gina Rodriguez, Taylor Schilling, Lena Dunham, Edie Falco, Julia Louis Dreyfus 

La categoria actorilor toată lumea se aşteaptă ca Ricky Gervais să câştige pentru rolul din serialul de pe Netflix „Derek”, însă Jeffrey Tambor face un rol de senzaţie în „Transparent”, motiv pentru care are toate  şansele să câştige.
  
Câştigătorul de anul trecut: Adam Samberg 
  
Serialele nominalizate anul acesta: Ricky Gervais, Jeffrey Tambor, „William H. Macy”, „Louis C.K.”