GOLIAT, primul nanosatelit romanesc, va fi lansat in spatiu in februarie

Apropo.ro / 23.01.2012, 16:00
GOLIAT, primul nanosatelit romanesc, va fi lansat in spatiu in februarie
Primul nanosatelit romanesc, ce poarta numele de GOLIAT, va fi lasant in spatiu pe data de 9 februarie 2012, din Guyana Franceza.

GOLIAT, primul nanosatelit romanesc, va fi lansat in spatiu de la o baza din Guyana Franceza, pe data de 9 februarie, intre orele 12.00 si 14.00, de catre Agentia Spatiala Europeana (ESA).

Lansarea pe orbita a nanosatelitului romanesc GOLIAT va fi efectuata cu primul zbor al noii rachete europene VEGA si este prevazuta pentru 9 februarie, intre orele 10.00 si 12.00 GMT (12.00 – 14.00, ora Romaniei). Satelitul a efectuat testele functionale si in prezent este integrat pe lansator impreuna cu alti sapte sateliti, la centrul spatial al ESA din Guyana Franceza.

„Era nevoie de un satelit al Agentiei Spatiale Romane. Acest obiect trebuie sa existe pentru a crea un precedent, care, din punctul nostru de vedere, sa aiba doua roluri. Primul – sa atraga tineri, sa fie un fel far, un atractor pentru tineri care sa lucreze in Romania. Al doilea, satelitul trebuie sa dea incredere in propriile capacitati tehnologice, nationale. Tehnologia aduce cei mai mari bani„, a declarat Marius-Ioan Piso, presedintele Agentiei Spatiale Romanesti si director al proiectului GOLIAT.

Citeste mai multe detalii despre nanosatelitul romanesc, pe Mediafax.ro