Golul care a iritat

Apropo.ro / 14.01.2002, 08:52
Golul care a iritat
La debutul în Liga Campionilor, Silcotub Zalau a remizat sîmbata pe teren propriu cu Larvik HK (29-29), norvegiencele egalînd printr-o reusita socotita de gazde neregulamentara Campioana României a obtinut un singur punct din confruntarea cu Larvik HK, cea mai puternica adversara din grupa A

La debutul în Liga Campionilor, Silcotub Zalau a remizat sîmbata pe teren propriu cu Larvik HK (29-29), norvegiencele egalînd printr-o reusita socotita de gazde neregulamentara

Campioana României a obtinut un singur punct din confruntarea cu Larvik HK, cea mai puternica adversara din grupa A a Ligii Campionilor. Dupa o prima repriza dominata autoritar de oaspete (13-17 la pauza), echipa lui Gheorghe Tadici si-a revenit din „corzi”, gratie evolutiei bune în aparare, dar si a dinamismului ofensiv al cuplului Gatzel-Farcau. Au contat si interventiile decisive ale portarului Mihaela Cracana din ultimele 10 minute ale întîlnirii, care a închis poarta de cinci ori, lansîndu-si echipa în ofensiva.

Minutul 59:40, scor 29-28. Norvegiencele declanseaza ultimul atac, dar nu reusesc sa se apropie de poarta Silcotubului. Timpul regulamentar expira si se dicteaza o aruncare de la 9 metri, directa. Arbitrul Dragan Nacevski indica locul infractiunii, se formeaza zidul, dar norvegiencele muta actiunea cu vreo 3 metri mai la stînga. Interul Katja Nyberg face o fenta de aruncare, însa mingea era la extrema dreapta Kristine Duvholt, o jucatoare de numai 1,58 metri. Aflata cu spatele la poarta, aceasta se întoarce spre dreapta, face doi pasi, apoi o saritura, interzisa de regulament, si arunca la poarta. Cracana este batuta, „zidul” Silcotubului la fel. E 29-29. Trei secunde de tacere în sala, dupa care izbucneste vacarmul.

„Nu e intentionat”

Antrenorul Gheorghe Tadici reproseaza observatorului ungur Andorka Sandor ca a intrat pe teren si a insistat pentru validarea golului, depasindu-si atributiile. Oficialul EHF nu recunoaste, spunînd ca „am aratat arbitrilor ca am luat cunostinta de semnalizarea golului valabil. Eu nu pot sa validez un gol sau sa-l anulez, e doar responsabilitatea arbitrilor”. Imediat dupa meci, Andorka a fost solicitat sa comenteze imaginile cu reusita lui Duvholt, însa el a insistat ca nu e decît o pivotare, permisa la o astfel de aruncare. Observatorul a mai spus ca „la un astfel de meci, nu persoana mea sau ce spun eu este important, ci ceea ce se întîmpla în teren”. Foarte diplomati, cu zîmbetul pe buze, arbitrii macedoneni au declarat la conferinta de presa ca „sîntem cuplul numarul unu pe lista EHF, iar la nivelul Ligii Campionilor nu se poate vorbi despre partinire. Nu totdeauna arbitrii vad adevarul, dar nu e ceva rau intentionat.”

Nu vor face memoriu

Conducerea Silcotubului a decis sa nu faca nici un memoriu la EHF. „Ne-ar costa o gramada de bani, rezultatul este oricum acelasi si, pe de alta parte, ar plana si ideea ca punem probleme arbitrilor, care ne-ar face un deserviciu pentru urmatoarele meciuri din grupa”, a explicat Tadici. El s-a pupat pe obraji cu arbitrii la plecarea acestora din Zalau, de trei ori, conform obiceiului sîrbesc. „Pîna la urma, un egal e mai bun decît o înfrîngere si, poate e echitabil dupa cum a aratat jocul”, a încheiat Tadici, resemnat, însa la gît îi pulsa „neoficial” o artera. Ieri s-a disputat si al doilea meci al grupei A, Besancon-Motor Zaporoje. Primele doua din serie se califica în „sferturile” Ligii Campionilor.
www.prosport.ro