Gomaj natural pentru îndepărtarea celulelor moarte și a punctelor negre

De: Carmen Ulian / 29.01.2015, 15:00
Gomaj natural pentru îndepărtarea celulelor moarte și a punctelor negre
Punctele negre sunt specifice tenului gras, iar dacă mai adaugi praful din aer trebuie să recunoști că tenul tău va avea de suferit. Iată o modalitate prin care poți rezolva această problemă.

Tenul are de suferit în urma temperaturilor scăzute, a prafului din atmosferă, fumului de țigară, a sebumului, și altor factori. În fiecare zi acesta trebuie demachiat cu produse adecvate, iar săptămânal poți aplica diverse măști sau poți face gomaj cu produse naturale.

Cel mai la îndemână tip de gomaj pentru a curăța tenul de celulele moarte și pentru a îndepărta punctele negre este folosirea tărâțelor de grâu în combinație cu uleiul de măsline.

Prepară un amestec din 2-3 linguri de tărâțe de grău și câteva pictături de ulei de măsline. Lasă tărâțele să se înmoaie circa 10-15 minute.

În tot acest timp îți poți pregăti tenul pentru gomaj, prin curățare. Aplică apoi amestecul obținut pe piele și masează ușor cu degetele. La final, clătește bine cu apă călduță.

Tot pentru gomaj, un alt tip de amestec poate fi preparat din mălai si ulei de argan, miere, etc. Amestecul poate fi aplicat și pe gât și în zona decolteului.