Google a cumpărat Nest Labs pentru 3,2 milioane de dolari

Apropo.ro / 14.01.2014, 15:30
Google a cumpărat Nest Labs pentru 3,2 milioane de dolari
După ce a cumpărat în 2012 Motorola Mobility, Google a mai făcut o tranzacție importantă în 2014 - a preluat compania americană Nest Labs cu banii jos.

Pentru suma de 3,2 milioane de dolari, Google a preluat Nest Labs, o companie americană care produce senzori și automatizări pentru locuințe, conectate la internet.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Nest a luat ființă în 2010, în Palo Alto, California, sub conducerea lui Tony Fadell și Matt Rogers, membrii echipei care au realizat iPhone și iPod pentru Apple. Cei doi au continuat să opereze independent și să extindă portofoliul lor cu produse importante pentru casă, conectate la internet. Astfel, odată cu această tranzacție, Google s-a făcut cu mult mai util în locuințele oamenilor. Google era și unul dintre vechii investitori ai Nest Labs.

Companii precum General Motors, Intel sau Cisco System investesc mulți bani în dezvoltarea de tehnologii a unui viitor inetrconectat.

De ce Google a plătit o sumă atât de mare pentru a cumpăra compania? Simplu. Nimeni nu mai făcut o ofertă atât de mare, astfel că a spulberat din prima încercările competitorilor de a putea achiziționa produsul.

„Lui Google îi place să știe tot ce poate despre noi, așa că aceste device-uri care monitorizează ce se petrece în casa noastră este un alt mode de a câștiga informații”, spune Danny Sullivan, analist Google.

Printre produsele Nest Labs se numără și un termostat pentru temperatura ambientală din locuință, în funcție dacă este sau nu cineva, ce poate fi utilizat și prin inetrmediul telefonului.

În 2013, Nest a lansat și un detector inteligent de fum și monoxid de carbon. Toate device-urile pe care le deține Nest și pe care le va mai lansa ulterior se va încerca să fie compatibile cu sistemele Apple pentru a fi ușor controlate de pe iPhone sau iPad. Produsele utile pentru o casă conectată, precum cele de la Nest Labs, reprezintă un pas important în industria tehnologică.