Google a cumpărat platforma muzicală online Songza

De: Ana Obretin / 02.07.2014, 16:45
Google a cumpărat platforma muzicală online Songza
Compania Google a anunțat, marți, că a cumpărat platforma muzicală online Songza, pe care intenționează să o integreze în serviciul său de streaming de muzică, Google Play Music All Access, întărindu-și astfel poziția pe piața de profil.

Termenii financiari ai tranzacției nu au fost făcuți publici, dar presa americană de specialitate a avansat o sumă aproximativă de 15 milioane de dolari.

Songza este o aplicație care propune și difuzează gratuit muzică online. Comparativ cu alte servicii de profil, Songza are un număr mic de utilizatori – 5,5 milioane, față de 70 de milioane pentru radioul online Pandora Media, 40 de milioane pentru Spotify și 40 de milioane pentru iTunes Radio al Apple.

Potrivit specialiștilor în domeniu, Google nu a fost interesat nici de catalogul, nici de utilizatorii Songza, ci de serviciul său de „tratare” a conținuturilor, respectiv capacitatea sa de a propune internauților cântece în funcție de dispoziția și activitățile acestora, dată, condiții meteorologice, ambient.

Astfel, Songza poate recomanda muzică în funcție de activitatea desemnată: sport, recapitularea cursurilor pentru școală, gătit etc.

Aceste opțiuni nu există în serviciul Google Play Music.

Concurenții platformei Songza propun, pe de altă parte, liste de cântece bazate pe aprecierile utilizatorilor.