Google cumpara 1.023 patente de la IBM pentru a proteja Android

Apropo.ro / 15.09.2011, 13:43
Google cumpara 1.023 patente de la IBM pentru a proteja Android
Google a cumparat peste 1.000 de patente de la International Business Machines Corp. (IBM) intr-o strategie de a-si apara sistemul de operare Android in fata proceselor inaintate de catre concurenti.

Dupa ce Google a achizitionat Motorola Mobility (odata cu vre-o 17.000 de patente) si si-a unit fortele cu Intel pentru a adauga procesoare noi in smartphone-urile cu Android, gigantul motor de cautare a achizitionat 1.023 de patente de la IBM pentru a-si asigura produsul in fata proceselor legale, din ce in ce mai dese.

Google construieste un adevarat arsenal de patente care sunt menite sa contracareze atacurile din partea campaniilor agresive de la Apple si Microsoft, care deschid procese peste procese impotriva lor.

Android este un sistem de operare open-source, gratuit, care se bazeaza pe niste feature-uri care nu sunt create de Google si care au permis unor dezvoltatori straini sa le modifice codul. Aceste aspecte au lasat compania vulnerabila la diverse procese prin care au fost acuzati ca s-au dezvoltat pe munca altor companii concurente.