Google Docs va merge si offline

Apropo.ro / 02.04.2008, 13:38
Google Docs va merge si offline
Pentru cei care nu au prins inca gustul aplicatiilor online, Google Docs este una dintre cele mai populare suite office online.

Pentru cei care nu au prins inca gustul aplicatiilor online, Google Docs este una dintre cele mai populare suite office online. Aceasta include un procesor de text, un modul de calcul tabelar si unul de prezentari tip Power Point. In viitorul apropiat, Google Docs va putea fi accesat si utilizat chiar si cand nu-ti merge Internetul.

Noua functie de editare offline a documentelor va fi posibila gratie unei extensii numite Google Gears. Procesul este simplu. Google Docs va sincroniza documentele pe care le contine astfel incat fiecare dintre acestea va avea o copie salvata pe calculatorul utilizatorului. Modificarile facute in documente atunci cand nu este prezenta o conexiune la Internet vor fi salvate pe harddisk-ul utilizatorului. In momentul in care conexiunea la Internet va fi restabilita, se va realiza sincronizarea in sens invers: modificarile realizate offline vor fi salvate si pe serverele Google.

Citeste mai mult despre utilizarea offline a Google Docs in Go4it