Google e dispus să îți dea 5 dolari pentru informațiile tale private

Redacția / 09.02.2012, 14:40
Google e dispus să îți dea 5 dolari pentru informațiile tale private
Google va lansa un proiect intitulat Screenwise, care va plăti utilizatorii dispuși să permită motorului de căutare să înregistreze istoria căutarilor lor și a paginilor web accesate.

Pe pagina produsului, care încă nu este lansat, Google explică faptul că lucrează la un sistem nou care să învețe mai multe despre comportamentul utilizatorilor online.

Cei care vor instala aplicația Screenwise vor permite motorului de căutare să le rețină istoria site-urilor accesate, modul în care sunt folosite și cuvintele cheie folosite pe Google.

Reprezentanți oficiali Google spun că această aplicație îi va ajuta să dezvolte produse menite să îmbunătățească experiența online a utilizatorului.

În schimbul acestor informații, Google va oferi inițial un card cadou de 5$ care poate fi folosit pe Amazon. Dacă veți continua să oferiți informații către Screenwise timp de 1 an, veți primi câte 5$ la fiecare trei luni, până la suma maximă de 25$.

Dacă facem un calcul simplu, la opt ore petrecute pe internet, în fiecare zi (opt ore de informații adunate de către Google) veți primi aproximativ 0,007 cenți/oră, pentru ca cei de la Google să se folosească de aceste informații pentru a dezvolta produse cât mai bine orientate către clienți.

Deși este o inițiativă bună de a plăti pentru informațiile personale ale utilizatorilor, suma este infimă și nici măcar nu sunt bani reali, fiind dați sub forma unor cupoane de reduceri la Amazon.