Google Glass, disponibili și în Marea Britanie

De: Marian Andrei / 24.06.2014, 16:00
Google Glass, disponibili și în Marea Britanie
Ochelarii inteligenți Google Glass, disponibili inițial doar în SUA, sunt acum disponibili și în Marea Britanie, având un preț de comercializare de 1.000 de lire streline (1.700 de dolari).

Dispozitivul poate fi achiziționat acum de orice persoană cu vârstă peste 18 ani, card de credit și adresă în Marea Britanie, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Google Glass constă dintr-o pereche de ochelari cu un ecran de mici dimensiuni deasupra ochiului drept. Glass poate face poze și înregistrări video cu o cameră controlată vocal. Pe ecranul Glass, vizibil doar pentru utilizator, pot fi afișate informații la cerere. Dispozitivul utilizează programul Android al Google și are nevoie de un smartphone pentru conexiunea la internet.

Produsul este încă în faza beta (de testare), dar a fost scos de Google la vânzare pentru ca utilizatorii să raporteze eventuale probleme și să transmită sugestii pentru îmbunătățiri.

Potrivit estimărilor firmei de cercetare IDC, prețul Google Glass ar trebui să coboare în acest an la 300 de dolari, iar până în 2018 la 260 de dolari.