Google Glass vor putea fi testați în România luna viitoare

De: Marian Andrei / 11.09.2013, 11:15
Google Glass, ochelarii inteligenți dezvoltați de gigantul IT american, vor putea fi testați în București între 9 și 10 octombrie, când va avea loc evenimentul Internet & Mobile World 2013 (IMWorld 2013).

Ochelarii inteligenți de la Google sunt de fapt un mini-computer care poate fi activat prin comandă vocală. Astfel, utilizatorii se poate conecta la internet și la rețelele sociale, Google Glass ajutându-i să-i recunoască pe cei cu care se întâlnește pe stradă sau la conferințe.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Gadget-ul Google poate fotografia, înregistra video, are opțiune de videochat, poate afișa ghiduri GPS sau traduce în timp real textele surprinse în câmpul vizual sau cuvintele rostite de interlocutor.

Oculus Rift

Prezentarea ochelarilor Google va avea loc în prima zi a evenimentului, pe 9 octombrie 2013, la ora 10:00, iar după aceea aceștia vor putea fi testați în „Future Corner”-ul expoziției.

Leap Motion

În cadrul evenimentului IMWorld 2013 vor fi de asemenea lansați și ochelarii Oculus Rift și dispozitivul Leap Motion. Ochelarii Oculus Rift permit utilizatorului să experimenteze jocurile video dintr-o perspectivă nouă și să intre mai bine în pielea personajelor, iar prin intermediul gadget-ului Leap Motion computerul poate fi controlat prin gesturi.