Google lanseaza harta lui Marte

Apropo.ro / 16.03.2006, 12:23
Google lanseaza harta lui Marte
Google a lansat "Google Mars", unde pot fi gasite harti digitale ale planetei Marte, dupa ce a creat mai întâi instrumente de cartografiere a Pamântului, cu "Google Earth". "Pamântenii au fost întotdeauna fascinati de planeta Marte", a explicat Chikai Ohazama, membru al echipei din

Google a lansat „Google Mars”, unde pot fi gasite harti digitale ale planetei Marte, dupa ce a creat mai întâi instrumente de cartografiere a Pamântului, cu „Google Earth”.

„Pamântenii au fost întotdeauna fascinati de planeta Marte”, a explicat Chikai Ohazama, membru al echipei din spatele Google Earth, care s-a asociat în cadrul acestei noi operatii cu cercetatori de la Agentia spatiala americana (NASA) si cu oameni de stiinta de la Universitatea din Arizona.

Google este astfel în masura sa „combine tehnologia Google Maps cu cele mai detailate si realiste harti ale planetei rosii”, a precizat responsabilul.

Curiosii au posibilitatea sa observe planeta Marte în trei feluri pe www.google.com/mars: o harta fizica aratând muntii si vaile cu ajutorul diferitelor culori, o harta care arata ceea ce ochii umani ar vedea daca ar ajunge pe Marte si o harta cu imagini în infrarosu, care arata ceea ce oamenii nu ar putea percepe cu ochii liberi”, potrivit aceleiasi surse.

Mediafax Business/ IT