Google lansează serviciul Photos: Stocare nelimitată, imagini organizate și sincronizare cu sistemele de operare

Apropo.ro / 29.05.2015, 15:09
Google lansează serviciul Photos: Stocare nelimitată, imagini organizate și sincronizare cu sistemele de operare
Compania americană Google a anunțat, joi seară, lansarea unui nou serviciu pentru stocarea și back-up-ul imaginilor, denumit Photos, care oferă spațiu nelimitat și organizarea automată a materialelor foto sau video.

Disponibil pe terminalele Android și iOS sau direct din browser, Google Photos preia multe dintre ideile aplicate în cadrul Google+ Photos, însă elimină componenta de socializare și devine un serviciu de sine stătător.

Compania răspunde astfel plângerile celor care au afirmat că Google+ este vârât cu forța pe gât indiferent dacă utilizatorul dorește acest lucru sau nu, oficialii companiei admițând de altfel că Google+ va rămâne doar o componentă de socializare opțională, o mutare care a fost prevăzută de aproape un an de zile.

Cel mai atractiv aspect al noului serviciu este, fără îndoială, spațiul nelimitat de stocare. Atunci când își va activa contul, utilizatorul va putea alege între noul mod de lucru cu spațiu nelimitat, care stochează însă versiuni optimizate JPG ale imaginilor sale, sau stocarea clasică a originalelor, care include și suport RAW sau TIF, dar care este limitată la spațiul contului Drive.

Google Photos va organiza, totodată, imaginile într-o galerie ușor de parcurs, utilizatorul putând crea suplimentar colecții, filme, prezentări (Stories), slideshow-uri (Animation) sau colaje. La acestea se adaugă și imaginile sau filmele create în mod automat, care pot fi salvate local dacă sunt pe placul utilizatorului.

Citește continuarea materialului, pe www.go4it.ro.