Google ofera navigare mai eficienta

Apropo.ro / 09.05.2005, 13:54
Google ofera navigare mai eficienta
Google a introdus o tehnologie cu ajutorul careia siturile web se incarca mai repede. Versiunea beta/test a Web Accelerator trebuie descarcata, se conecteaza la reteaua globala Google astfel siturile se vor incarca mai rapid. Web Accelerator trimite cereri URL prin serverele companiei,

Google a introdus o tehnologie cu ajutorul careia siturile web se incarca mai repede. Versiunea beta/test a Web Accelerator trebuie descarcata, se conecteaza la reteaua globala Google astfel siturile se vor incarca mai rapid.

Web Accelerator trimite cereri URL prin serverele companiei, create in special pentru a accelera descarcarile siturilor. Aplicatia poate compresa datele inainte de a le trimite la calculatoare.

Sistemul stocheaza copiile siturilor accesate in mod frecvent de PC-ul individual si in mod automat sustrage date din aceste pagini, astfel browserul Web trebuie doar sa le actualizeze.

Conform Google, tool-ul nu va functiona pe unele pagini cum ar fi cele criptate ale companiilor finaciare si nu creste viteza descarcarilor fisierelor multimedia.

Web Accelerator este menit mai ales calculatoarelor detinand conexiune broadband. Clientii dial-up nu vor observa imbunatatiri majore folosind acest tool.

Prima faza a versiunii beta este menita Americii de Nord si Europa, si nu va functiona in afara acestor continente.

Pentru utilizarea aplicatiei este necesara existenta sistemului de operare Windows XP sau 2000 si cea mai recenta versiune 5.5 al browserului Internet Explorer sau versiunea 1.0 Firefox.

Pentru alte browsere care opereaza pe Windows, Web Accelerator poate fi configurat manual. Dupa instalarea aplicatiei, apare un toolbar in browsere.

Sursa: ZDNet, preluat de SmartNews.