Google prezinta harti prin satelit

Apropo.ro / 06.04.2005, 12:40
Google prezinta harti prin satelit
Liderul motoarelor de cautare, Google, a prezentat o noua optiune care permite utilizatorilor marirea imaginilor locuintelor sau cladirilor folosind imagini prin satelit. Aceasta posibilitate va ridica probleme legate de intimitate si va intensifica presiunile fata de competitie.

Liderul motoarelor de cautare, Google, a prezentat o noua optiune care permite utilizatorilor marirea imaginilor locuintelor sau cladirilor folosind imagini prin satelit.

Aceasta posibilitate va ridica probleme legate de intimitate si va intensifica presiunile fata de competitie.

Tehnologia prin satelit oferita de Google, la adresa http://maps.google.com, este parte a pachetului primit prin achizitia producatorului de harti Keyhole Corp.

Este prima oara cand Google ofera acces gratuit la hartile high-tech al Keyhole prin motorul de cautare. Anterior, utilizatorii plateau 29.95 USD pentru a descarca o versiune a pachetului de baza al software-lui Keyhole.

Prima optiune va fi si de acum incolo o harta traditionala, insa utilizatorii vor avea posibilitatea de a obtine o fotografie prin satelit doar prin accesarea unui buton.

Aceste harti prin satelit vor ingrijora unele persoane, chiar daca tehnologia impresioneaza pe altii.

Asta deoarece tehnologia Keyhole este creata ca sa ofere perspective apropiate ale unei adrese specifice.

Persoanele nu ar trebui sa se ingrijoreze pentru aceste harti, deoarece imaginile generate sunt mai vechi, de 6-12 luni, afirma managerul John Hanke.”Astfel nu este posibila citirea numerelor de inmatriculare sau observarea actiunilor unor persoane in momentul vizionarii imaginilor.

Google considera ca majoritatea utilizatorilor vor agrea aceste optiuni de a genera fotografii prin satelit doar prin cateva clic-uri. Compania considera serviciul a fi folositor, de exemplu, pentru alegerea hotelului si plajei pentru vacanta sau pentru a observa vecinatatea terenului sau apartamentului de inchiriat.

Hartile prin satelit gratuite vor fi pentru inceput limitate doar la America de Nord, cu imagini care vor acoperi jumatate din SUA.

Desi Google ofera acest serviciu in regim de testare, aceasta optiune va forta rivalii sa actualizeze tehnologiile proprii.

Sursa: www.latimes.com, preluat de SmartNews.