Google schimbă algoritmul de căutare, în lupta contra pirateriei

De: Marian Andrei / 13.08.2012, 12:20
Google schimbă algoritmul de căutare, în lupta contra pirateriei
La sfârșitul săptămânii trecute, Google a anunțat că va modifica algoritmul motorului său de căutare pentru a da o mai mare prioritate publicațiilor legale.

În același timp, site-urile care primesc reclamații – cereri de retragere de conținut – vor fi retrogradate în lista afișării rezultatelor.

„Această schimbare ar trebui să ajute utilizatorii de internet să găsească mai usor surse de conținut legitim și de calitate – fie că este o melodie de pe site-ul NPR, o emisiune de televiziune de pe site-ul de streaming Hulu sau de muzică de pe Spotify”, a arătat pe blogul Google vicepreședintele Amit Singhal.

Acesta a arătat că site-urile vor fi în prealabil anunțate de către Google, pentru a putea răspunde acuzațiilor de piraterie.

Potrivit Google, numărul de cereri de retragere de conținut este, într-o lună, de aproximativ 4,3 milioane, mai multe decât au fost în tot anul 2009.

Vicepreședintele Asociației Americane de Film, Michael O’Leary, și-a exprimat speranța că aceste schimbări vor descuraja internauții să mai apeleze la produse piratate.