Google si Firefox si-au reinnoit acordul pentru publicitate

Apropo.ro / 22.12.2011, 11:26
Google si Firefox si-au reinnoit acordul pentru publicitate
Cel putin pe plan financiar, pentru urmatorii trei ani, Mozilla Firefox a reinnoit contractul de publicitate cu gigantul motor de cautare, Google.

Acordul dintre Google si Mozilla era o sursa importanta de venituri pentru promovarea si dezvoltarea browser-ului Firefox, din in urma distribuirii de mesaje publicitare prin Google. Din pacate pentru Firefox, contractul initial era pe cale sa expire la sfarsitul acestui an, iar competitia directa prezentata de browser-ul Chrome facea innoirea acestuia extrem de improbabila.

Google a decis totusi ca prelungirea acordului pentru impartirea veniturilor rezultate din publicitate aduce beneficii suficient de mari pentru ambele companii, incat conflictele de interese sa nu reprezinte un obstacol de netrecut. Prin urmare, Firefox si-a asigurat pentru inca trei ani resursele financiare de care are nevoie pentru supravietui in fata competitiei prezentate de alternative ca Opera, Internet Explorer si de ce nu, Google Chrome.

Chiar daca intr-un fel, decizia luata de Google reprezinta o tradare fata de propriul web browser, pe termen lung Firefox ar putea deveni un aliat de nadejde in lupta impotriva unei amenintari si mai mari la adresa ambelor browsere – Microsoft Internet Explorer.

Cititi mai multe despre acordul dintre Mozilla si Google, pe Go4it.ro.