Google testeaza servicii noi

Apropo.ro / 09.11.2001, 02:32
Google testeaza servicii noi
Software: Windows XP in limba romana Hardware: Un nou supercomputer Compaq Tips & tricks: Sterge-ti urmele ! Gigantul Google a incearca sa adauge o noua posibilitate de vizualizare a unor "capturi de ecran" ale site-urile gasite prin motorul sau de cautare.

  • Software: Windows XP in limba romana
  • Hardware: Un nou supercomputer Compaq
  • Tips & tricks: Sterge-ti urmele !


    Gigantul Google a incearca sa adauge o noua posibilitate de vizualizare a unor „capturi de ecran” ale site-urile gasite prin motorul sau de cautare.

    Purtatorul de cuvant al Google, Cindy McCaffrey, a anuntat ca aceste „snapshot” nu au fost aratate decat unui segment de test de aproximativ 1% din utilizatorii serviciului Google, fiind numai un test de rutina si inca nu s-a luat o decizie privind permanentizarea serviciului.

    Ea a mai adaugat ca Google doreste sa ii ofere utilizatorului exact informatia pe care o cauta, fie si folosind imagini pentru aceasta.

    Google a crescut foarte rapid, de la un sistem aproape necunoscut la un motor de cautare ” de referinta” datorita abilitatii sale de a gasi informatii utile in „jungla informationala” a Internetului.

    Printre alte functiuni, Google a promovat si un sistem de afisare a paginilor in ordinea popularitatii lor.

    Site-ul a crescut de la 5,7 milioane de vizitatori in septembrie 2000 la 18 milioane luna trecuta.

    „Reteta” Google a fost copiata si de alte motoare de cautare, cum ar fi WiseNut si Teoma, care spera sa isi rafineze in continuu metodele de cautere, cu ajutorul unor noi tehnologii.

    In acest caz, chiar si o mica imagine poate furniza indicii pretioase despre site-ul cautat. Google a cautat mereu idei noi, pe care aopoi le-a testat si le-a pus in practica.

    Printre altele, compania a testat o noua interfata pa care a lansat-o luna trecuta.

    Alte servicii care au fost testate si lansate de curand includ serviciul de publicitate Ad Words si paginile personalizabile, care permit utilizatorului sa aleaga limba si sa blocheze afisarea site-urilor nedorite, cum ar fi cele pornografice. (Sursa: www.chip.ro)