Google va închide un serviciu multimedia din China

Apropo.ro / 24.09.2012, 12:30
Google va închide un serviciu multimedia din China
Gigantul motor de căutare va închide serviciul lor de descărcare muzică online, din China, datorită presiunilor venite din partea rivalilor precum Baidu Inc. sau QQ de la Tencent.

Google nu se află în cele mai bune relații cu oficialii chinezi și, cu toate eforturile de a-și promova serviciile pe tărâmul asiatic, Google se pare că va închide aplicația personală de descărcare online a melodiilor din cauza presiunilor rivalilor Baidu Inc. sau QQ al celor de la Tencent.

Publicația locală Shanghai Daily a citat Google într-un articol spunând că această acțiune face parte din „eforturile Google de a se focusa mai bine pe portofoliul de produse. Ținta noastră este simplificarea și îmbunătățirea experienței Google pentru utilizatori și alocarea mai multor resurse produselor cu impact mare care au îmbunătățit viața miliardelor de utilizatori”.

Cei de la Google au recunoscut că tentativa lor de a intra pe piață cu un website dedicat muzicii nu a avut rezultatele sperate, așa că se înțelege de ce au ales să închidă acel serviciu în loc să piardă în continuare bani din cauza rivalilor locali.