Google va înființa o fundație

Apropo.ro / 04.05.2004, 09:58
Google va înființa o fundație
Compania Google, care administreaza cel mai puternic motor de cautare pe Internet din lume, șia propus sa înființeze o fundație care sa ajute la soluționarea "celor mai mari probleme din lume", transmite Reuters. În condițiile în care altruismul

Compania Google, care administreaza cel mai puternic motor de cautare pe Internet din lume, șia propus sa înființeze o fundație care sa ajute la soluționarea „celor mai mari probleme din lume”, transmite Reuters.

În condițiile în care altruismul sau este însoțit de o afacere extrem de profitabila, Google are șansa de a deveni unul dintre cei mai renumite nume din istoria filantropiei corporatiste, alaturi de Rockefeller, Ford, Carnegie și alții.

Deocamdata, obiectivele fundației nu au fost pe deplin conturate.

Proiectul este prezentat pe scurt în documentul înaintat Comisiei americane pentru Operațiuni Bursiere, în cadrul procedurii de listare la bursa. Compania americana a anunțat, joi, ca va realiza o oferta primara de acțiuni cu o valoare de 2,7 miliarde de dolari.

„Intenționam sa alocam fundației resurse semnificative, inclusiv o parte importanta din timpul angajaților și aproximativ 1% din acțiunile și profiturile Google. Speram ca într-o zi fundația va eclipsa Google din punct de vedere al impactului mondial”, se arata în document. Proiectul ar spori gradul de transparența al Google, care a fost protejata în ultimii șase ani de discreția pe care și-o poate permite o companie necotata la bursa.

Google a încheiat 2003 cu un profit de aproximativ 106 milioane de dolari, fața de 100 milioane de dolari, în 2002. În primul trimestru al acestui an, profitul a ajuns la 64 milioane de dolari, în timp ce veniturile au totalizat 390 de milioane de dolari.

Statisticile din 2002 arata ca din cele aproximativ 65.000 de fundații americane aproape 2.400 sînt susținute de companii.

Mediafax Business/ IT