Goran BregoviÇ concertează la festivalul „Baro Foro”, pe 29 august, în București

De: Carmen Ulian / 06.03.2015, 14:00
Goran BregoviÇ concertează la festivalul
Goran BregoviÇ va concerta la prima ediție a festivalului intercultural "Baro Foro", show-ul fiind programat pe 29 august, de la ora 18.00, la Arenele Romane din București.
La eveniment vor participa Goran BregoviÇ și Wedding and Funeral Orchestra, invitați speciali fiind Mahala Rai Banda și Gipsy Casual.
 
Goran BregoviÇ este un artist și un compozitor care a schimbat definitiv cultura pop europeană. BregoviÇ îmbină cu desăvârșire energia muzicii țigănești, muzica de cor balcanică și rockul. În compozițiile artistului sunt atât de multe influențe și combinații încât se găsește cu siguranță o temă de rezonanță pentru oricine.
 
Goran BregoviÇ cântă împreună cu Wedding and Funeral Band, o orchestră compusă din suflători țigani, voci tradiționale bulgărești, chitară electrică, percuție tradițională și cor bisericesc. Orchestra de nunți și înmormântări este recunoscută la nivel mondial pentru unicitatea cu care îmbină culturile din estul Europei. În timpul show-urilor sale live, publicul este încercat de o pornire irezistibilă de a dansa, de parcă ar fi la o nuntă. Iar BregoviÇ spune adesea în concerte: „orchestra este de închiriat pentru nunți, dar și pentru înmormântări, deși costă mai mult pentru înmormântări, așa că… ar fi mai bine să nu muriți”.
 
Goran BregoviÇ a devenit celebru și datorită coloanelor sonore realizate pentru filmele lui Emir Kusturica „Vremea țiganilor”, „Arizona Dream” și „Underground”.
 
 
„Champagne for Gypsies”, cel mai recent album al său, lansat în urmă cu trei ani, a fost foarte bine primit de criticii muzicali. Albumul conține colaborări cu Gipsy Kings și Eugene Hütz (Gogol Bordello). Piese de pe album vor fi prezentate și la București alături de hiturile care l-au făcut celebru, în timpul unui show de aproape două ore.
 
Biletele pentru concertul pe care Goran BregoviÇ îl va susține la București se găsesc online, pe www.iabilet.ro, și în rețeaua iabilet (Magazinul Muzica, Uman, Senia și agențiile Perfect Tour din toată țara), la următoarele prețuri:
 
140 de lei – categoria A
 
80 de lei – categoria B
 
50 de lei – categoria C (primele 300 de bilete din fiecare categorie).
 
După epuizarea biletelor la prețuri reduse, acestea vor costa 160 de lei – categoria A, 100 de lei – categoria B și 60 de lei – categoria C, iar, în ziua concertului, tichetele vor putea fi achiziționate la următoarele prețuri: 180 de lei – categoria A, 120 de lei – categoria B și 70 de lei – categoria C.
 
Potrivit organizatorilor, sunt puse în vânzare 700 de bilete la categoria A, 700 de bilete la categoria B și 3.000 de bilete la categoria C.
 
Festivalul intercultural „Baro Foro”, aflat la prima ediție, își propune să aducă în fața publicului român spectacole cu artiști din diverse zone ale Europei, pentru a dovedi că muzica nu pune bariere, ci, dimpotrivă, le dărâmă.