Goran Bregovic, din nou la Bucureşti! Iată cine cântă în deschidere!

De: Nicoleta Nicolae / 14.05.2015, 19:00
Goran Bregovic, din nou la Bucureşti! Iată cine cântă în deschidere!
Pe 29 august de la ora 17.00, la Arenele Romane, are loc prima ediţie a festivalului intercultural “Baro Foro”. Evenimentul îl are ca invitat pe celebrul artist GORAN BREGOVIC şi Wedding and Funeral Orchestra.

Pe lângă Mahala Rai Banda şi Gipsy Casual, organizatorii anunţă încă două nume de renume pe afiş: Rona Hartner & The Zuralia Orchestra şi Provincialii.
Până pe 1 iulie biletele sunt disponibile la următoarele preturi:

140 de lei – Categoria A (VIP) cu loc in tribuna
80 de lei – Categoria B in picioare in fata scenei
50 de lei categoria C, cu loc sau fara loc in spatele categoriei B, in Arena.

Dupa epuizarea acestora, preturile devin: 160 de lei Categoria A, 100 de lei categoria B si 60 de lei categoria C. In ziua concertului biletele vor costa: 180 de lei Categoria A, 120 de lei categoria B si 70 de lei categoria C

Goran Bregovic este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti artisti balcanici, legatura sa cu Romania fiind foarte stransa. Cu o cariera de peste 45 de ani, a cucerit cu muzica sa toti ascultatorii de pe intreg mapamondul, colaborand cu artisti ca Iggy Pop, Eugene Hutz (Gogol Bordello) sau Cesaria Evora, compunand chiar pentru filme celebre precum Time of the Gypsies, Arizona Dream si Underground, toate sub regia lui Emir Kusturica.

The Zuralia Orchestra, infiintata in 2011, este un grup de 12 muzicieni experimentati, recunoscuti atat pe plan local, cat si pe plan international ce combina trompetele cu tuba, toba, acordeonul, vioara, darbuka, vocile celor 3 solisti si, bineinteles, clarinetul. Formatia interpreteaza, sub indrumarea lui Aurel Mirea, un nou gen de muzica fusion ce combina  folclorul romanesc si muzica autentica gipsy cu jazz, reggae, latino sau muzica orientala. In anul 2012 am avut numeroase concerte in Romania incluzand  deschiderea concertelor lui Goran Bregovic (Cluj si Tg.Mures) si anterior, impreuna cu Boban & Marco Markovic. Anul 2013 a debutat cu intrarea in semifinala Eurovision  – Selectia Nationala cu piesa „ Sukar Transylvania”, unde s-a bucurat de un numar impresionant de voturi din partea telespectatorilor.

RONA HARTNER: actrita de film (32 la activ, cu 7 premii internationale) sau teatru, model (pentru branduri frantuzesti de succes) , dansatoare (invitata cu work shop-uri in toata lumea), pictorita (in curentul neoexpresionism cu ateliere de live paiting de cateva ori  in Japonia si Canada), scenarista, compozitoare si interpreta a unor genuri muzicale foarte diferite (de la folclor la jazz si de la gospel la electro) deruleaza cu succes in paralel mai multe proiecte, nu inceteaza sa studieze (este inca studenta la Academie des Beaux Arts  si Academia de Jazz Bill Evans in Paris), este crestina practicanta (cu misiuni derulate in Africa, Noua Caledonie, Canada, Spania ), vorbitoare fluent a 5 limbi straine si mama unei fetite de 6 ani ( Sumayla) dar si a unei fete adoptata la distanta (in Malaezia)  pe care a salvat-o de la exploatare sexuala.

Pentru entuziasmul cu care transcende  frontierele de  limba, cultura, obiceiuri, mesajul pozitiv  si bogatia stilistica pe care le exprima, UNESCO i-a conferit in vara un  PASAPORT DE CETATEAN UNIVERSAL. Iar pentru contributia la viata cultural a Frantei, a fost inclusa in recent aparutul dictionar  200  STRAINI CARE AU CONSTRUIT FRANTA

Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.myticket.ro si www.bilete.ro precum si in toate punctele fizice clasice de vanzare: Magazinul Muzica, magazinele IQ BOX, Senia, Uman si Perfect Tour, reteaua de terminale ZebraPay, Diverta, Magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Domo, Carturesti, Humanitas, Sala Palatului, oficiile Postei Romane, InMedio etc..