Gordon Brown îi succede, duminica, lui Tony Blair

Apropo.ro / 24.06.2007, 12:21
Gordon Brown îi succede, duminica, lui Tony Blair
Ministrul britanic de Finante, Gordon Brown, va prelua duminica, într-o conferinta a Partidului Laburist, conducerea acestei formatiuni, ultima etapa obligatorie înainte de a-l înlocui pe Tony Blair în functia de prim-ministru, la 27 iunie, relateaza AFP. Confirmarea alegerii sale la

Ministrul britanic de Finante, Gordon Brown, va prelua duminica, într-o conferinta a Partidului Laburist, conducerea acestei formatiuni, ultima etapa obligatorie înainte de a-l înlocui pe Tony Blair în functia de prim-ministru, la 27 iunie, relateaza AFP.

Confirmarea alegerii sale la conducerea Partidului Laburist, dupa un scrutin intern în partid, în care el a fost singurul candidat, urmeaza sa fie anuntata în timpul conferintei de la Manchester (nord-vestul Angliei).

Adversarii sai nu au reusit sa obtina suficient sprijin pentru a se prezenta împotriva lui, iar Gordon Brown ar urma sa fie desemnat fara momente de suspans.

Potrivit sistemului politic britanic, alegerile legislative nu sunt necesare daca liderul partidului aflat la guvernare îsi schimba liderul la jumatatea mandatului. Preluând conducerea Partidului Laburist, Brown, în vârsta de 56 de ani, va deveni automat noul premier britanic.

Tony Blair este asteptat sa-si prezinte miercuri demisia reginei, permitându-i astfel lui Gordon Brown sa se instaleze la Downing Street numarul 10.

Mediafax