Gorica nu a venit în excursie

Apropo.ro / 02.08.2006, 10:40
Gorica nu a venit în excursie
Antrenorul echipei ND Gorica, Pavel Pinni, a declarat, marți, într-o conferința de presa, ca, deși Steaua este favorita în întâlnirea din manșa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, echipa slovena nu a venit în excursie la București, ci sa lupte

Antrenorul echipei ND Gorica, Pavel Pinni, a declarat, marți, într-o conferința de presa, ca, deși Steaua este favorita în întâlnirea din manșa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor, echipa slovena nu a venit în excursie la București, ci sa lupte pentru un rezultat cât mai bun.

„Cred ca Steaua e favorita, dar nu am venit în excursie la București, ci sa luptam. Sper sa obținem cel mai bun rezultat posibil. Mi-aș dori o zi ca aceea de anul trecut, când totul ne-a ieșit perfect și am câștigat cu 5-0 în fața celor de la FC Copenhaga. Steaua însa este un adversar mult mai tare, deci este aproape imposibil sa se repete așa ceva. Dar, în fotbal toate minunile sunt posibile și vom face totul sa reușim și noi”, a declarat Pinni.

Tehnicianul a mai declarat ca România are doua formații excelente, Steaua și Rapid, dar și o echipa naționala puternica.

Echipa ND Gorica a efectuat, marți seara, antrenamentul oficial pe stadionul Național din Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, în vederea partidei cu Steaua, programata, miercuri, în manșa secunda a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.

Lotul deplasat de antrenorul Pavel Pinni la București cuprinde urmatorii jucatori: Vasja Simcici, Mirza Tufekcici – portari, Nebojsa Kovacevici, Enes Demirovici, Jani Sturm, Simon Zivec, Etien Velikonja, Miha Pitamici, Miran Srebrnici, Gzim Rexhaj, Danijel Rakuscek, Bojan Jokici, Alen Jogan, Goran Cvijanovici, Dragoljub Nikolici, Sasa Ranici, Bojan Dukici, Rusmir Dedici – jucatori de câmp. Din lot nu face parte portarul titular Mitja Pirih, accidentat, care nu a aparat nici la partida tur, din același motiv.

Meciul Steaua – ND Gorica este programat la ora 21.00. În tur, Steaua a câștigat cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Nicolae Dica și Victoraș Iacob.

Demirovici: Steaua este mai buna decât Standard Liege

Enes Demirovici, mijlocașul echipei ND Gorica, a declarat, marți, la sosirea în România, ca Steaua este mai buna decât Standard Liege, formație cu care va juca, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, învingatoara dublei manșe dintre campioana României și cea a Sloveniei.

„Cred ca Steaua este mai buna decât Standard, iar daca ar fi ca mâine (n.r. – miercuri) sa facem un miracol, trebuie sa facem totul pentru a trece și de Standard”, a spus Demirovici.

Fotbalistul bosniac considera ca pentru Steaua nu este un dezavantaj ca nu joaca Mirel Radoi, deoarece are mulți jucatori „de calitate”. „Am vazut pe Steaua în meciul tur și am observat câți jucatori de calitate are și nu cred ca este un dezavantaj ca nu joaca Radoi”, a menționat Demirovici.

Mijlocașul nu este prea încrezator în șansele de calificare ale echipei sale, care a pierdut partida tur în fața românilor, cu scorul de 0-2. „Fotbalul poate fi uneori surprinzator. Sper sa jucam mai bine decât în meciul tur. Am venit sa jucam fotbal, sa încercam sa facem ceva, dar nu prea cred ca avem șanse. Steaua are o echipa mai buna”, a adaugat Demirovici.

El a subliniat ca echipa sa nu este în forma și ca sufera la relațiile de joc dupa ce a vândut mai mulți jucatori. „În meciul tur am avut puține șanse pentru ca ne-am vândut cei mai buni jucatori, iar daca i-am fi avut, atunci aveam o șansa. Ne-am schimbat echipa, avem mici probleme cu relațiile de joc și nu suntem într-o forma prea buna”, a spus jucatorul bosniac.

Demirovici, care a evoluat și a marcat golul calificarii, în minutul 90 al partidei Oțelul Galați – Hit Gorica, scor 4-2, din primul tur preliminar al Cupei UEFA, ediția 1997/1998, a declarat ca spera ca și dupa partida cu Steaua sa ramâna cu amintiri placute. „Asta a fost înainte și sper sa fie și mâine (n.r. – miercuri). Avem o mica șansa și nu știu ce s-ar putea întâmpla”, a adaugat fotbalistul bosniac.

Mediafax