„Grădina de citit” de la Biblioteca Metropolitană București

De: Carmen Ulian / 16.07.2014, 11:40
"Grădina de citit", un spațiu neconvențional creat în mijlocul Bucureștiului, va fi lansat oficial pe data de 20 iulie, de la ora 11.00, în curtea Bibliotecii Metropolitane.

Grădina de citit” este un spațiu public, deschis zilnic, între orele 09.00 și 21.00, unde oricine se poate bucura de umbră și WiFi gratuit. Spațiul, care a fost amenajat, decorat și colorat cu ajutorul voluntarilor, va găzdui în fiecare weekend evenimente culturale și creative pentru toate gusturile și vârstele.

„Cu «Grădina de citit» încercăm să creăm un spațiu fain în care fiecare să poată contribui la procesul de creație – de aceea am pornit de la ce ne-au spus oamenii că și-ar dori să aibă și să facă. Am avut noroc de voluntari implicați și creativi, cărora nu pot decât să le mulțumesc din suflet și pe care sper să îi avem alături de noi și în continuare. Îi așteptăm pe toți bucureștenii curioși să ne calce pragul. Bineînțeles, ne-am bucura dacă ar aduce cu ei o plantă în ghiveci pe care să o găzduim în «Grădina de citit»”, a declarat Anca Râpeanu, director general al Bibliotecii Metropolitane București.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, care este destinată bucureștenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit și nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susține activ informarea, cercetarea, educația și recreerea locuitorilor din București și județul Ilfov.