Grădină zoologică „sigură” pentru copii: animalele sunt construite din Lego

De: Marian Andrei / 14.08.2012, 16:20
Pentru al doilea an consecutiv, Bronx Zoo a organizat expoziția "Grădina zoologică Lego", o manifestare dedicată faunei sălbatice, copilăriei, dar si promovării celebrelor "cărămizi".

Până pe 3 septembrie, vizitatorii – mai ales copiii – se vor putea plimba nestingheriți printre girafe, gorile, rinoceri, păsări flamingo construite din Lego și amplasate in zone care replică habitatul lor natural.

Cornul rinocerului impresionează, chiar dacă este o replică din Lego

Cornul rinocerului impresionează, chiar dacă este o replică din Lego

Fiecare animal a necesitat mii de piese Lego și sute de ore de atentă asamblare, însă rezultatele sunt uluitoare. De exemplu, gorila a fost construită din 35.000 de piese, în timp ce pentru zebră a fost nevoie de echivalentul a 370 de ore de muncă.

O familie de flamingo, amplasta în habitatul natural

O familie de flamingo, amplasta în habitatul natural

Organizatorii au avut grijă să aibă și specii care nu mai există în sălbăticie. Una dintre acestea este broasca râioasă Kihansi, ultimele exemplare ale acestei specii trăind numai în captivitate. Deși broasca este de mărimea unei monede, pentru ca vizitatorii să poată vedea detaliile, a fost construit un model mult mai mare, situat sugestiv sub o „lupă Lego”.

Tigrul este preferatul copiilor

Tigrul este preferatul copiilor

Una dintre atracțiile Grădinii Zoologice Lego este tigrul bengalez, care, spre deosebire de unul real, poate fi mângâiat și călărit de copii.