Grădinița, obligatorie de la 3 ani

Apropo.ro / 21.02.2014, 10:30
Grădinița, obligatorie de la 3 ani
Ministerul Educației a dat Camerei Deputaților un proiect prin care se impune ca grupa mare să fie obligatorie la grădiniță, iar copiii să meargă în acest colectiv încă de la 3 ani.

Ministerul Educației Naționale a propus Camerei Deputaților un proiect prin care, din 2015, grupa mare să devină obligatorie la grădiniță, iar cei mici să înceapă „cursurile” încă de la 3 ani.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Am supus dezbaterii publice ideea ca începând cu 2015 să avem grupa mare la grădiniță obligatorie. În momentul de față avem deja 28% dintre copii cuprinși în grupa mare de la grădiniță. Prin urmare, introducerea acestei prevederi legislative ar obliga și 2% dintre părinți să meargă cu copiii la grădiniță, ceea ce ar însemna un succes, pentru că de multe ori copiii care nu participa la grădiniță sunt cei care nu reușesc să facă față procesului de educație chiar din ciclul primar”, a declarat ministrul educației.

„Urmează ca în următorii doi, trei, patru ani, e bine să gândim de acum până în 2020 — 2025, în următorii ani, pe măsură ce consolidăm infrastructura, grădinița să devină obligatorie de la patru ani și poate la un moment dat chiar de la trei ani”, a afirmat Pricopie la dezbaterile din Comisia de învățământ asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 117/2013, prin care MEN a propus mai multe modificări și adăugiri la Legea Educației Naționale.