Grammy 2012: Premii mai puține, proteste mai multe

De: Marian Andrei / 09.02.2012, 18:30
Grammy 2012: Premii mai puține, proteste mai multe
Gala de decernare a premiilor Grammy din acest an va fi "omagiată" de artiști într-un mod inedit: mulți dintre ei vor protesta împotriva suprimării a 31 de categorii de premii.

Numeroși artiști vor protesta, duminică, în fața Staples Center din Los Angeles, în timpul galei de decernare a premiilor Grammy, față de decizia luată de The Recording Academy de a suprima 31 de categorii de premii, în special dintre cele dedicate minorităților etnice: „Native American and Hawaiian Music„, „Latin-jazz”, „Gospel” sau „R&B și Blues”.

Organizatorii acestui protest au anunțat că se așteaptă ca numeroși muzicieni și fani care iubesc aceste stiluri de muzică să participe la protest, dar și la concertul „Not Those Awards All-Star Latin Jazz Jam”, organizat într-un club din Los Angeles, conceput ca o alternativă pentru Gala Grammy Awards 2012. Printre cei așteptați se numără staruri de prim calibru, precum Rihanna, Bruce Springsteen, The Beach Boys și Tony Bennett.

„Organizăm acest concert pentru a le reaminti fanilor toată această muzică minunată care a fost eliminată de laGala Grammy. Vreau să îl citez pe Frank Sinatra, care a spus la prima ediție a premiilor Grammy, în 1959: «Țineți minte, aceste premii se acordă pentru excelență, nu pentru popularitate»„, a declarat muzicianul de latin-jazz Bobby Matos.

Organizatorii Galei Grammy au anunțat, în aprilie 2011, că vor reduce numărul categoriilor de premii de la 109 la 78, începând cu ediția din 2012, cu scopul de a reduce structura exagerat de „umflată” a evenimentului. Ei au spus, totodată, că restructurarea era necesară pentru a menține „prestigiul celor mai mari premii ce sunt acordate de profesioniștii din industria muzicală„.