Granisada de mere verzi

Apropo.ro / 03.08.2004, 14:30
Granisada de mere verzi
Chiar daca vara e capricioasa și ne ține în șah cu zile fierbinți presarate cu zile mai reci, va propunem o specialitate care sa va racoreasca în zilele de arșița. Se prepara repede, ușor și nu este costisitoare. Ingrediente pentru 4 portii


Chiar daca vara e capricioasa și ne ține în șah cu zile fierbinți presarate cu zile mai reci, va propunem o specialitate care sa va racoreasca în zilele de arșița. Se prepara repede, ușor și nu este costisitoare.

Ingrediente pentru 4 portii 3 mere mari verzi , 2 linguri zeama de lamaie, 3 linguri zahar, 4 linguri zeama de portocale , 4 linguri de gheața sfaramata

Preparare Se pune zeama de portocale într-un bol împreuna cu zaharul și se amesteca ușor pana cand zaharul se dizolva complet. Între timp, se curața merele de coaja, se îndeparteaza casuțele cu semințe, se taie miezul felii și apoi se bat cu mixerul pana se transforma în piure. Se adauga peste piureul de mere zeama de portocala și zeama de lamaie și se amesteca bine. Se pune la frigider 10-15 minute și, în momenul servirii, se amesteca cu gheața sfaramata bine și se toarna în cupe. Se servește imediat.

E bine sa stii

În funcție de preferința, granisada se poate prepara și din alte combinații de fructe de vara sau chiar din cafea și ciocolata.