Grapini: Străinii pot cumpăra fără restricții terenuri

Apropo.ro / 12.01.2014, 12:00
Grapini: Străinii pot cumpăra fără restricții terenuri
Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sâmbătă, că de la 1 ianuarie cetățenii europeni pot cumpăra, ca persoană fizică, terenuri din România fără restricții.

Ministrul Maria Grapini a declarat, într-o conferință de presă la Arad, că în acest moment străinii pot cumpăra fără restricții terenuri în România, pentru că nu există în vigoare condiții suplimentare, după ce legea care le dădea românilor drept de preempțiune a fost respinsă de președintele Traian Băsescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

De la 1 ianuarie 2014 au expirat cei șapte ani în care în România nu puteau fi cumpărate terenuri decât de persoane juridice, nu și de persoane fizice din alte țări. Acum când vorbim, orice cetățean, din orice țară, dacă vine și identifică un teren și se înțelege cu proprietarul, îl poate cumpăra fără niciun alt aviz (…) Există un vid legislativ de aproximativ o lună. Nu există în vigoare o altă lege care să pună și alte condiții, până cel mai devreme în 10 februarie, când pot să intre în plen comisiile să lucreze, legea fiind returnată, trebuie refăcută„, a declarat Grapini.

Citește mai multe detalii despre străinii pot cumpăra terenuri în România fără restricții, pe Mediafax.ro