Grecia – Coasta de Fildeș 2-1. Calificare, în ultima secundă, în optimile Campionatului Mondial de fotbal

Apropo.ro / 25.06.2014, 01:09
Grecia - Coasta de Fildeș 2-1. Calificare, în ultima secundă, în optimile Campionatului Mondial de fotbal
Naționala de fotbal a Greciei, formația care a blocat drumul României către turneul final din Brazilia, s-a calificat de o manieră incredibilă în optimile de finală ale Campionatului Mondial.
Trupa antrenată de portughezul Fernando Santos a început turneul final de o manieră lamentabilă, 0-3 cu Columbia, și s-a chinuit în confruntarea cu Japonia, 0-0, dar totuși s-a calificat în optimi grație unui gol victorios marcat în ultima secundă, din penalty, împotriva Coastei de Fildeș.
 
Grecia avea nevoie de o victorie împotriva Coastei de Fildeș, dar și ca Japonia să nu se impună împotriva Columbiei. Și cum sud-americanii și-au făcut norma, 4-1 cu Japonia, locul 2 din grupă a fost disputat, în cele din urmă, în meci direct de Grecia și Coasta de Fildeș.
 
Elenii au deschis scorul înainte de pauză, prin Samaris, dar ivorienii, care aveau și varianta egalului, au punctat prin Bony, în minutul 74. Când nimeni nu mai credea, în al treilea minut al prelungirilor, Samaras a fost agățat în careul advers de Giovanni Sio, iar centralul ecuadorian Carlos Vera a acordat penalty pentru europeni.
 
Același Samaras și-a asumat răspunderea și a marcat golul victoriei cu un șut plasat, fără speranțe pentru Boubacar Barry, în ciuda eforturilor depuse de goalkeeperul nigerian.
 
Columbia câștigă Grupa C, și va juca în optimi împotriva Uruguaiului, în timp ce Grecia termină pe locul al doilea și va da piept cu Costa Rica în faza următoare a competiției.
 
Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal le găsiți AICI.
 
Programul meciurilor de la Campionatul Mondial de fotbal îl găsiți AICI.